Βίντεο: “Μπακογιάννη – Βολουδάκης: Υποβαθμίζετε τον ΟΑΚ

16.37

Το καμπανάκι του κινδύνου για απένταξη και μη ολοκλήρωση έργων που αφορούν στην Κρήτη χτυπά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με ερώτηση της προς τους Υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η κα Μπακογιάννη κάνει για μια ακόμα φορά λόγο για υποβάθμιση του ΟΑΚ, τη στιγμή που θα πρέπει με τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός να εκτελεί κάποιο έργο μετά από ανάθεση  από τα αρμόδια Υπουργεία.

 Με τη ρύθμιση αυτή κινδυνεύουν όλα τα έργα στην Κρήτη, τονίζει στην ερώτηση της η κα Μπακογιάννη και ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή του φορέα υλοποίησης στο έργο του κόμβου της Αγίας Πελαγίας, ένα ώριμο και κατεπείγον έργο οδικής ασφάλειας που καθυστερεί αδικαιολόγητα. Η κα Μπακογιάννη ρωτά τους Υπουργούς για ποιο λόγο απαξιώνει τον ΟΑΚ και το προσωπικό του;

Παράλληλα  με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την  τροπολογία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, «το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι περιορίζεται ο λόγος της Κρήτης στα θέματά της. Ο ΟΑΚ, με το μοναδικό στην Ελλάδα σχήμα της συμμετοχής Δήμων – Περιφέρειας – κεντρικής κυβέρνησης στη Διοίκησή του, διασφαλίζει και μεγαλύτερη διαφάνεια. Με τον ΟΑΚ, δεν μπορούν να γίνουν εν κρυπτώ συνεννοήσεις μεταξύ Υπουργού (ή οποιουδήποτε άλλου) και εργολάβων. Μήπως αυτό ακριβώς τους πονάει;».

Ο κ. Βολουδάκης  επισημαίνει ότι η ΝΔ θα πρέπει να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου «να έχει ο κόσμος την πλήρη καταγραφή του εξευτελισμού» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «και για τα τοπικά θέματα», ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά της σημερινής Διοίκησης του ΟΑΚ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τους φτύνει η κυβέρνηση που τους όρισε, και λένε πως βρέχει, για λόγους κομματικής πειθαρχίας».