Βίντεο: Ένταση στη συζήτηση για τους κοινόχρηστους του Εν. Λιμένα

12.49

Για μια ακόμα φορά σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για το θέμα της παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων στο Ενετικό Λιμάνι. Η συζήτηση σε αρκετά σημεία της θύμιζε παζάρι με τους καταστηματάρχες να ζητούν 5.000 τ.μ. και τη Δημοτική Αρχή να απαντά 4.600. Τα αίματα άναψαν όταν ο Δήμαρχος είπε ότι αν δε δεχτούν τα 4.600 τ.μ. τότε τα τεθεί σε ισχύ η απόφαση της παλιάς μελέτης όπου υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις με παραχωρούμενο χώρο τα 2.600 τ.μ.
Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα στην απόφαση τονίζουν οι καταστηματάρχες, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι και το 2017 οι άδειες δόθηκαν με βάση τα 2.600 τ.μ. και στη συνέχεια το Λιμεναρχείο Χανίων διαπίστωνε πρόστιμα στους παραβάτες.  
 
Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Βλαχάκης, σημείωσε ότι υπάρχουν 5 καταστηματάρχες οι οποίοι ουσιαστικά κινούν τα νήματα σε όλο το λιμάνι παίρνοντας στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους για την εφαρμογή της απόφασης των 4.600 τμ. σε περίπτωση που κινηθούν νομικά προσβάλλοντας την.
 
Ο κ. Μαρινάκης, πρόεδρος των καταστηματαρχών, ζήτησε να παγώσουν όλες οι αποφάσεις για τα τετραγωνικά μέχρι να έρθουν οι εγκρίσεις από την αρχαιολογία και το ΚΑΣ.
 
Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων είναι υπεύθυνοι για την τωρινή εικόνα του ενετικού λιμανιού, με τους ίδιους να απαντούν ότι και εκείνοι επιθυμούν να αλλάξει η εικόνα.
 
Μετά τη συζήτηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για παραχώρηση 4.600 τ.μ, για τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.