Βίντεο: Ο Τραμπ απόψε στα Χανια; Συγκέντρωση στη Δημ. Αγορά το πρωί

12.23

Στην αμερικανική βάση της Σούδας αναμένεται απόψε αργά το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόλαντ Τραμπ. Οι προετοιμασίες για την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ είναι πυρετώδεις, και όπως αναφέρουν πηγές της αμερικανικής πρεσβείας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σχεδιασμό είναι η περίπτωση το Air Force 1 να προσγειωθεί στην αμερικανική βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό.

Οι λεπτομέρειες για την στάση Τραμπ στη Σούδα είναι ακόμη πολύ περιορισμένες, και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας, όπως πολύ συχνά γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι καν γνωστό αν ο κ. Τραμπ θα επισκεφθεί για λίγη ώρα τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Σούδα ή αν το αεροπλάνο απλά θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για την Σιγκαπούρη, δίχως καν να ανοίξουν οι πόρτες.
Σε κάθε περίπτωση για τις επόμενες τρεις ημέρες οι δυνάμεις στη Σούδα θα βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό επιφυλακής, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και μια πιο εκτεταμένη παραμονή του Αμερικανού προέδρου στη βάση.

Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Σούδας είναι πολύ σημαντική για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, για τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση και την υποστήριξη προσωπικού και εξοπλισμού. Ο ρόλος που έχει διαδραματίσει και εξακολουθεί να παίζει η Σούδα στις επιχειρήσεις που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα σημαντικός και διαρκώς αυξανόμενος.

Κατά αυτού του ρόλου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά όπου οι διαμαρτυρόμρνοι τόνισαν ότι, "ο Χανιώτικος λαός πρέπει να εναντιωθεί στον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό που έχει μετατρέψει τα Χανιά σε ορμητήριο δολοφόνων".

Ο Τραμπ θα μεταβεί στην Σιγκαπούρη, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, το πρωί της Τρίτης.