Βίντεο: Οι αντιδράσεις των φορέων στη «φυγή» της Ryanair. Τι λέει η εταιρεία

13.46

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ακυρώνει τα δρομολόγια της  μεταξύ Χανίων και Αθήνας στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, δηλαδή από 31 Μαΐου.
 
Όσοι έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο έχουν δύο επιλογές. Είτε να τους επιστραφούν πλήρως τα χρήματα τους, είτε να αλλάξουν δωρεάν τα εισιτήρια τους σε άλλη πτήση από κάποιο κοντινό αεροδρόμιο. Η ακύρωση των δρομολογίων έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης της εταιρείας από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο, λόγω των υψηλών τελών και χρεώσεων που έχει επιβάλει η Fraport στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.  
 
Οι ακυρώσεις αφορούν εισιτήρια που είχαν εκδοθεί από την 31η Μαΐου και μετά, ενώ το μοναδικό αεροπορικό δρομολόγιο της RyanAir από το αεροδρόμιο Χανίων το οποίο θα εκτελείται στην διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, είναι εκείνο της Θεσσαλονίκης.
 
Την ίδια στιγμή κρατήσεις γίνονται κανονικά στους υπόλοιπους προορισμούς από Αθήνα, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά όχι από και προς τo αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, προς το οποίο επίσης σταματούν τα δρομολόγια, ενώ σήμερα πελάτες έλαβαν το συγκεκριμένο μειλ και για ακυρώσεις πτήσεων από Χανιά προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Μέμιγκεν στο Δυτικό Βερολίνο, στα τέλη Ιουνίου.
 
Στα email  της εταιρείας αναφέρεται πως οι ακυρώσεις γίνονται «λόγω επιχειρησιακών αλλαγών» καταλήγοντας ότι η Ryanair απολογείται ειλικρινά για την ταλαιπωρία που προκαλείται από αυτήν την ακύρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
"Η Ryanair, η Νο 1 αεροπορική εταιρία, σήμερα (11 Απριλίου) ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους.

Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης δήλωσε:

“Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια. ”

Δείτε τις αντιδράσεις φορέων: