Βίντεο: «Βουλευτής» Χανίων ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

15.15

Το ρόλο του βουλευτή της αντιπολίτευσης αναλαμβάνει για τα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έχει την οργανωτική ευθύνη της ΝΔ για την Κρήτη, όπως η ίδια ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ, στο χώρο που βρίσκονταν παλιά, απέναντι από την πλατεία της δημοτικής αγοράς στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Νωρίτερα η κα Μπακογιάννη συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος στο πλαίσιο συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Χανίων.
 
Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε αρκετές φορές ότι η χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία και αναφερόμενη στις υποψηφιότητες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου είπε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ κηρύσσει πανστρατιά.
 
Σε ότι αφορά στη θέση της ΝΔ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπουργού εσωτερικών ο οποίος είχε θέσει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ότι αυτό δεν υπάρχει πλέον στην ατζέντα του κόμματος.
 
Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στον ΒΟΑΚ τονίζοντας ότι τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση κάνει μόνο εξαγγελίες και στην πράξη τίποτα.
 
Σε ότι αφορά στην υπερφορολόγηση και το ιδιωτικό χρέος των περίπου 300 δις ευρώ, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι χρειάζεται μια φορολογική επανάσταση αφήνοντας σαφής αιχμές στην κυβέρνηση για πόλεμο εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για κολοσσιαίες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα με ένα σουβλατζίδικο.
 
Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και η ίδια έχει εμπιστοσύνη στους κρητικούς για νίκη του κόμματος στο νησί παρόλο που στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά.