Βίντεο: Βούρκιασε η λίμνη της Αγυιάς. Χαμηλή παραμένει η στάθμη του νερού…

14.36

Δύο μήνες μετά παρά τις προσπάθειες για να αποκατασταθεί η στάθμη του νερού στη λίμνης της Αγυιάς στα Χανιά, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Λόγω της λειψυδρίας το νερό που δίνει ο ΤΟΕΒ Αγυιάς – Βαρυπέτρου κάθε Σαββατοκύριακο δεν είναι αρκετό, ενώ ακόμη υπάρχει σημείο διαρροής στη λίμνη. Ο ΟΑΚ θα ξανασυνεδριάσει στο μέλλον για το θέμα αλλά ωστόσο μάλλον πως οι βροχές θα δώσουν τη λύση.

Οι ξένοι επισκέπτες ξέρουν από τους τουριστικούς τους οδηγούς ότι η λίμνη της Αγυιάς είναι ένα σημείο προορισμού για να θαυμάσουν τα πτηνά και τα υπόλοιπα ζώα που στελεχώνουν τον σημαντικό αυτό υδροβιότοπο. Στις φωτογραφικές τους όμως κάμερες απαθανατίζουν τα ζώα του βούρκου.


 
Τότε είχε δοθεί η λύση να προμηθεύσει το φράγμα Βαλσαμιώτη με νερό τον ΤΟΕΒ Αγυιάς – Βαρυπέτρου και αυτός με τη σειρά του, τη λίμνη της Αγυιάς. Όμως αυτό το νερό δεν ήταν αρκετό για να αποκατασταθεί η στάθμη της λίμνης.
 
Το πρωί ένας Χανιώτης, απελευθέρωσε μια χελώνα που βρήκε στη μέση του δρόμου κοντά στο σπίτι του. Την άφησε στη λίμνη της Αγυιάς για να μη χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο, σχολιάζοντας ότι σε αυτήν την κατάσταση η λίμνη δεν είναι και το καλύτερο «σπίτι» για τα ζώα που φιλοξενεί.
 
Από ότι φαίνεται οι βροχοπτώσεις του χειμώνα θα αποκαταστήσουν σταδιακά τη στάθμη της καθώς ακόμα υπάρχει σημείο διαρροής στη λίμνη….