Βίντεο – Οργή για τις ποινές στο φονικό του 23χρονου Μ. Στρατάκη

14.05

«Υπάρχει θεία δίκη και οι άγραφοι νόμοι».
Με αυτά τα λόγια ο θείος του αδικοχαμένου 23χρονου κτηνοτρόφου από τα Ανώγεια Μανώλη Στρατάκη, αντιδρά στην απόφαση του δικαστηρίου που ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12 το βράδυ. Ο θείος Μανώλης Στρατάκης με σκληρά λόγια σχολιάζει την απόφαση που δεν περιελάμβανε την ποινή των ισοβίων για τον 21χρονο δράστη συγγενή της οικογένειας Στρατάκη.
 
Η μητέρα και η αδερφή του 23χρονου ξέσπασαν κατά την αποχώρηση τους από το δικαστήριο.
 
Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε:
Για τον 21χρονο, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μεταεφηβικής ηλικίας,  37 χρόνια που με βάση τη νομοθεσία εκτίει 25 χρόνια κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, για τις δύο απόπειρες, και για οπλοφορία,οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Για τον πατέρα του 21χρονου 27χρόνια κάθειρξη (εκτίει 25 χρόνια) για συναυτουργία και απόπειρες δολοφονίας και για οπλοφορία, οπλοχρησία ,οπλοκατοχή. Οι συνήγοροι της υπεράσπισης ζήτησαν αναστολή στην ποινή των δύο μέχρι το Εφετείο κάτι που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο και οι δικηγόροι έκαναν λόγο για διαφορετική μεταχείριση.
 

Σε ότι αφορά στον έναν εκ των αδελφών του θύματος η απόφαση της έδρας ήταν 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 21χρονου και για οπλοφορία ,οπλοχρησία ,οπλοκατοχή. Ως περιοριστικοί όροι, στερείται των πολιτικών δικαιωμάτων του για 5 έτη ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται 1 φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για το δεύτερο αδελφό και τον πατέρα του θύματος ποινές φυλάκισης 8 και 12 μηνών για οπλοκατοχή, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή με την επιβολή των 5 ευρώ την ημέρα.
 
 
Σε ότι αφορά στο περιστατικό το δικαστήριο κατέληξε ότι πρώτα πυροβόλησε προς το όχημα των έτερων εμπλεκομένων, κάποιος από την οικογένεια Στρατάκη χωρίς να διευκρινίζει το ποιος με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι σε αυτούς τους πυροβολισμούς δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος αλλά η πρόκληση απλά κάποιου επεισοδίου. Στη συνέχεια αφού ακινητοποιήθηκε το όχημα λίγα μέτρα παρακάτω πυροβόλησε ο πατέρας, ανταλλάσοντας πυροβολισμούς με τον έναν αδελφό Στρατάκη. Τότε ο 21χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο με το καλάσνικοφ και πυροβόλησε εναντίον των τριών αδελφών όπου πέτυχε τον 23χρονο κτηνοτρόφο.
 
 
Πριν τη συγχώνευση των ποινών στον δράστη είχαν επιβληθεί 62 χρόνια και στον πατέρα του 40, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν τα ελάχιστα. Τέλος όπως είναι γνωστό η οικογένεια του δράστη έχει φύγει από τα Ανώγεια υπό τον φόβο των αντίποινων θέλει όμως να επιστρέψει.
 
Στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στην αίθουσα επικράτησε απόλυτη ησυχία, εντός την οποίας βρίσκονταν περίπου 40 αστυνομικοί και άλλοι 30 στους εξωτερικούς χώρους των δικαστηρίων.