Βίντεο: «Παγώνουν» ξανά οι εργασίες στον κόμβο των Μουρνιών. Πανελλαδικό το πρόβλημα

15.18

Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά στην εκτέλεση των εργασιών για τον κόμβο των Μουρνιών έρχεται ένα νέο εμπόδιο να προστεθεί στην εκτέλεση του. Ποια εκτέλεση του δηλαδή αφού για μια ακόμα φορά πάγωσαν οι εργασίες. Γιατί; Επειδή το Κράτος δε μπορεί να πληρώσει.
 
Η διάνοιξη της επέκτασης της οδού Ζυμβρακάκηδων έχει φτάσει μέχρι την οδό Μουρνιών και ενώ ο εργολάβος περίμενε να πληρωθεί για να πληρώσει στη συνέχεια υλικά αλλά και τους εργάτες του, ενημερώνεται ότι ο λογαριασμός του δεν έχει ούτε ευρώ. Αφού ρώτησε στον ΟΑΚ, παίρνοντας την απάντηση ότι ο Οργανισμός έχει στείλει την εντολή πληρωμής, μαθαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου το οποίο πρέπει να στείλει την εντολή στην τράπεζα για πληρωμή.

Χρήματα όμως λόγω του προβλήματος στην εφαρμογή δε θα δουν οι εργολάβοι δημόσιων έργων σε όλην την χώρα καθώς πληρώνονται μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.
 
Και δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα, καθώς το τελευταίο διάστημα απολύθηκε τους προηγούμενους μήνες ο επιβλέπων μηχανικός, λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά της πρόσληψης του η οποία είχε γίνει πριν από 10 και πλέον χρόνια, και μέχρι η νέα επιβλέπουσα να ελέγξει τα χαρτιά και τις εργασίες από την αρχή, προκλήθηκαν νέες καθυστερήσεις στην πληρωμή του εργολάβου.
 
Πριν από όλα αυτά όμως, οι εργασίες προχωρούσαν κανονικά αφού οι ιδιοκτήτες που δε συμφωνούσαν με τις απαλλοτριώσεις στα εντός σχεδίου πόλης είπαν τελικά το ναι για τις εργασίες.
 
Από την προκήρυξη του έργου φαίνεται ότι τα εμπόδια στον κόμβο είναι πολλά και ποικίλα.