Βίντεο: Πανηγυρική συνεδρίαση στο Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος

15.45

Τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» επανέλαβε για μια ακόμα φορά, σε δηλώσεις του από τα Χανιά, ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης. Με την ιδιότητα του προέδρου του Ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Βούτσης συμμετείχε στην πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη δράση του Ιδρύματος σημειώνοντας ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος άφησε μια σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη την οποία μεταλαμπαδεύει το ίδρυμα για να παραδειγματιστούν οι νεότεροι πολιτικοί.
 
Παράλληλα ο κ. Βούτσης εξήρε το έργο του μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον διευθυντή του ιδρύματος να τονίζει ότι ολοένα και περισσότερα σχολεία ανά τη χώρα θέλουν να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο απολογισμός δράσης για το 2018, καθώς και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά, με τον κ Παπαδάκη να αναφέρεται στις δράσεις εκτός συνόρων σε Αυστραλία και Παρίσι.
 
Τέλος, σε ότι αφορά στην ίδρυση παραρτήματος του Ιδρύματος στην πόλη του Βελιγραδίου, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να γίνει αυτό εφικτό το 2019.