Βίντεο: Πανικός από αδέσποτο σκύλο. Δάγκωνε περαστικούς…

16.02

Αδέσποτος σκύλος προκάλεσε τον πανικό το βράδυ της Τρίτης, στο κέντρο των Χανίων καθώς όχι μόνο έδειξε τα δόντια του αλλά δάγκωσε όποιον περνούσε από μπροστά του.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένας μαλιαρός σκύλος άρχισε γύρω στις 9 το βράδυ να δαγκώνει περαστικούς πεζούς αλλά και οδηγούς δικύκλων. Μάλιστα η μανία του ήταν τέτοια που ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να τον αποφύγουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, περνούσε και εκείνος μαζί τους και συνέχιζε να τους δαγκώνει. Θύματα της επίθεσης έφτασαν και μέχρι τα επείγοντα στο νοσοκομείο Χανίων για να δεχτούν εκεί είτε τον αντιτετανικό ορό είτε το εμβόλιο και στη συνέχεια παραπέμπονταν στα φαρμακεία.
 
Το φαρμακείο το οποίο διανυκτέρευε στην περιοχή έβλεπε τον έναν μετά τον άλλο να ζητά αντιτετανικό ορό καθώς είχε δαγκωθεί από τον σκύλο. Το φαρμακείο κυριολεκτικά στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του, δεν είχε δώσει περισσότερους αντιτετανικούς ορούς μέσα σε λίγη ώρα.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο σκύλος είναι αδέσποτος και μέλος αγέλης η οποία χρόνια τώρα κινείται στην Χατζημιχάλη Γιάνναρη και δεν είναι η πρώτη φορά που περαστικοί δέχονται επίθεση από σκύλο της συγκεκριμένης αγέλης.
 
Για το θέμα ρωτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων ο οποίος δε θέλησε να απαντήσει ενώ έχουν αρχίσει να φοβούνται και όσοι μέχρι χτες περνούσαν ανέμελοι μπροστά από τα συγκεκριμένα σκυλιά
 
Άραγε πόσους πρέπει να δαγκώσει ένας σκύλος για να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση για τα αδέσποτα;