Βίντεο: Πολλές οι αιτήσεις για βρεφονηπιακό σταθμό. Θα μπει περίπου το 25% των αιτήσεων

13.02

Αγωνιούν οι γονείς για το αν θα μπουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από Σεπτέμβριο. Πέρυσι οι αιτήσεις ήταν 1.000 ενώ φέτος έφτασαν τις 1091. Παρά το γεγονός ότι περίπου 600 παιδιά από το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στην προσχολική αγωγή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς αυξήθηκαν.
 
 
Το πρόβλημα θα είναι στους βρεφικούς σταθμούς όπου οι θέσεις είναι 80 και οι αιτήσεις 360. Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη λειτουργία δύο ακόμα τμημάτων δηλαδή επιπλέον 24 βρεφών σε Νέα Χώρα και Σούδα, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί την επόμενη χρονιά σε περίπτωση που λειτουργήσουν επιπλέον 6 τμήματα.
 
 
Το αποτέλεσμα μετά την ένταξη του Δήμου Χανίων στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, θα είναι περισσότεροι γονείς να έχουν την ευκαιρία να εντάξουν τα παιδιά τους στις δημόσιες δομές και γι αυτό οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους και μέσω ΕΣΠΑ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενταχθούν και ας μη συγκεντρώνουν τα υψηλότερα μόρια, ενώ τα voucher λήγουν στις 3 Ιουλίου.