Βίντεο:Προβληματισμός και προβλήματα από την πολύωρη διακοπή ρεύματος σε περιοχές του δήμου Πλατανιά

13.15

Αργά το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η βλάβη που ευθύνεται για την πολύωρη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά . Η διακοπή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε επιχειρήσεις και κατοικίες ,ενώ η καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ανέδειξε το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει με τον εργολάβο που συνεργάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ και στα Χανιά.

Προβλήματα προκάλεσε η πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης  στο Δήμο Πλστανιά στα Χανιά .Ένα μεγάλο μέρος του τουριστικού αυτού δήμου, από το Σταλό μέχρι και το Μάλεμε, έμεινε  χωρίς ρεύμα από χθες  με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία επιχειρηματιών και κατοίκων .

Θύμα της διακοπής έπεσε και το δημαρχείο Πλατανιά στο οποίο οι υπηρεσίες είχαν παγώσει από το πρωί.


Το πρόβλημα προκλήθηκε από το κόψιμο ενός κεντρικού καλωδίου κοντά στο δημαρχείο. Άμεσα εκτός λειτουργίας τεθηκε γραμμή της ΔΕΗ, στον υποσταθμό της Αγιάς, με τα συνεργεία να δίνουν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της βλάβης.
Να σημειωθεί πως η ζημιά αποκαταστάθηκε τελικά αργά το μεσημέρι ,ενώ το ρευμα θα μπορούσε να δοθεί νωρίτερα εαν δεν υπήρχε πρόβλημα με τον  εργολάβο.
Οι εργαζόμενοι του είναι εκ νεου σε επίσχεση εργασίας από την Μ.Παρασκευή διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αναγκάστηκε να απευθύνθεί στον εργολάβο που έχει υπό την εποπτεία του το Ρέθυμνο και ο οποίος κλήθηκε να επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος εργασιών.