Βίντεο:Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη

06.43

Τις  κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και περιύβρισης νεκρού αντιμετωπίζουν  δύο άτομα σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη στα Σφακιά .Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα , ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη  Παρασκευή.
Ο 70χρονος εξαφανίστηκε στις 7 Μαρτίου του 2018 οπότε είχε πάει στο κοπάδι του . Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι προσπάθειες  των αστυνομικών αρχών να ρίξουν φως στην υπόθεση  όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν σταματήσει  και   τελικά χθες το βράδυ, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, φαίνεται πως οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση της . Προχώρησαν στην σύλληψη  δύο αδρών  στα Σφακιά  με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, παρά το γεγονός πως  δεν έχει βρεθεί η σορός του άτυχου 70χρονου , ούτε από το αυτοκίνητό του, ένα λαδί Mitsubishi, χωρίς πινακίδες.
Σύμφωνα με την  επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί με εντάλματα σύλληψης κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στα Χανιά. 
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθησαν, χθες (19.06.2018), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων  εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, της ανωτέρω Υπηρεσίας σχετικά με την εξαφάνιση 70χρονου ημεδαπού την 07.03.2018 από περιοχή του Δήμου Σφακίων.
 
Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της εξαφάνισής του  ο 70χρονος ,σύμφωνα με το Silver Alert που έχει εκδοθεί, φορούσε μαύρο πουκάμισο, μαύρο σακάκι και τζιν παντελόνι.
Τώρα πλέον οι έρευνες των αστυνομικών αρχών  στρέφονται προς την κατεύθυνση του  να εντοπιστεί  το πτώμα του άτυχου άνδρα και να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με του λόγους που οδήγησαν τους φερόμενους ως δράστες της ανθρωποκτονίας στο έγκλημα.
Ρεπορτάζ Ελπίδα Κατσαράκη