Βίντεο: Σε καταστολή νοσηλεύονται οι δύο 16χρονοι εγκαυματίες

14.38

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό όπου το σπίτι που διέμεναν δύο φίλοι 16 χρονών στην Παλαιόχωρα, έπιασε φωτιά, οι νεαροί εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου ΚΑΤ, οι 16χρονοι νοσηλεύονται σε τεχνητή καταστολή καθώς έχουν υποστεί εγκαύματα στο 60% και 70% του σώματος τους. Ο ένας είναι αιμοδυναμικά σταθερός και οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν και τον 2ο.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο 16χρονοι βρίσκονταν στην Παλιόχωρα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους όταν την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, ξέσπασε φωτιά στο δωμάτιο που βρίσκονταν στον 2ο όροφο του σπιτιού. Τα παιδιά με τις φλόγες στα ρούχα τους βγήκαν έξω από το διαμέρισμα καλώντας σε  βοήθεια και αμέσως έσπευσε όλη η γειτονιά για να βοηθήσει. Με κουβέρτες και λάστιχα με νερό στα χέρια οι γείτονες έσβησαν τη φωτιά και αμέσως μετά χτύπησε συναγερμός στο Κέντρο Άμεσης βοήθειας με τα παιδιά να μεταφέρονται από το Νοσοκομείο Χανίων με αεροδιακομιδή στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δρόμος της αποκατάστασης της υγείας των παιδιών είναι μακρύς και οι γονείς του ενός ψάχνουν σπίτι για να νοικιάσουν κοντά στο ΚΑΤ, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι,  προκειμένου να είναι κοντά στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθούν στο παιδί τους αυτό το διάστημα.
Επίσημες ανακοινώσεις από το νοσοκομείο ΚΑΤ αναμένονται τη Δευτέρα για την εξέλιξη της υγείας των νεαρών.