Βίντεο: Σύλληψη ενός ατόμου για τη φωτιά στον Μακρύ Τοίχο

14.09

Με το φόβο μιας νέας φωτιάς ζουν οι κάτοικοι στα Άπτερα στον Μακρύ Τοίχο στα Χανιά. Μετά και τη νέα χθεσινή απογευματινή πυρκαγιά έχει ενταθεί η ανησυχία τους καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Αμέσως μόλις είδαν τους πρώτους καπνούς βγήκαν με τα λάστιχα στις αυλές τους και κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία καθώς έπνεαν δυνατοί άνεμοι και ο φόβος της επέκτασης της φωτιάς ήταν ορατός.
 
Στο σημείο έσπευσαν συνολικά επιχειρούν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 15 άτομα προσωπικό. Η φωτιά τέθηκε τελικά υπό μερικό περίπου στις 7:30 το απόγευμα με τους κατοίκους να ζητούν καθαρισμό από τα καλάμια καθώς υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή.
 
Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ο οποίος είπε στους κατοίκους ότι σε πολλά σημεία ο Δήμος δε μπορεί να επέμβει καθώς οι περιουσίες είναι ιδιωτικές και η ευθύνη του καθαρισμού ανήκει στους ιδιοκτήτες.

Εν τω μεταξύ, το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Χανίων μετά από την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών οδηγήθηκε στη σύλληψη ενός Χανιώτη για τη χθεσινή πυρκαγιά.
 
Να θυμίσουμε ότι είναι η τρίτη φωτιά που σημειώνεται στα Άπτερα σε διάστημα ενός μήνα και οι κάτοικοι είναι πεπεισμένοι ότι κάποιος επίτηδες ανάβει πυρκαγιές. Η προηγούμενη ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή και πριν προλάβουν να ηρεμήσουν ήρθε η χτεσινή να χτυπήσει και πάλι συναγερμό. Μάλιστα το ίδιο πρωί στις φλόγες τυλίχτηκαν κάδοι απορριμμάτων κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, η οποία έκαψε τελικά δύο στρέμματα.  
 
Η φωτιά έχει κάψει συνολικά από όλες τις φετινές πυρκαγιές έχει κάψει μεγάλο μέρος κυρίως χορτολιβαδικής έκτασης.