Βίντεο: Σκόρπισαν αγκαλιές και σ΄αγαπώ στο Ενετικό λιμάνι

14.50

Μία νότα αισιοδοξίας έδωσαν 43 νέοι και φοιτητές το πρωί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Οι νέοι από οκτώ χώρες άρχισαν να χορεύουν και να αγκαλιάζουν τους επισκέπτες του λιμανιού καταγράφοντας αντιδράσεις. Παράλληλα μοίρασαν το σ’ αγαπώ γραμμένο στις γλώσσες τους. Η συγκεκριμένη δράση ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus με θέμα την πολυγλωσσία.

Το ραντεβού ήταν στο σιντριβάνι του Ενετικού Λιμανιού και οι νέοι του προγράμματος Erasmus Plus πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη δράση για την πόλη. Οι 43 νέοι ήρθαν στα Χανιά από τη Σουηδία, Λετονία, Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Πορτογαλία και επειδή είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος όλες αυτές τις γλώσσες για να επικοινωνήσει μαζί τους, επέλεξαν έναν τρόπο κοινό για όλους. Τη γλώσσα του σώματος.
 
 
Το θέμα ήταν η πολυγλωσσία και οι νέοι χόρεψαν με τους επισκέπτες του Ενετικού λιμανιού, τους μοίρασαν το σ ‘ αγαπώ, γραμμένο σε 8 γλώσσες και μοίρασαν άφθονες αγκαλιές.
 
Στην αρχή οι Χανιώτες κοιτούσαν με απορία. Κάποιοι απλά τους προσπέρασαν και άλλοι συμμετείχαν σε αυτή τη δράση είτε χορεύοντας μαζί τους, είτε αγκαλιάζοντας τους, είτε γράφοντας πάνω τους τα δικά τους μηνύματα.
 
Η ανθρώπινη επαφή είναι κάτι που γίνεται με δυσκολία στις μέρες μας καθώς ο καθένας κλείνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας και οι 43 active motives  θέλησαν να στείλουν το μήνυμα σε όλους να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να αγαπήσουν τον διπλανό τους. Ας είναι και ξένος…


 
Τη Δευτέρα θα αναχωρήσουν για τις χώρες τους, ενώ βρίσκονται στα Χανιά από τις 21 Νοεμβρίου.