Βίντεο-σοκ με αποκεφαλισμό γάλλου ομήρου από τζιχαντιστές στην Αλγερία

20.36

Τζιχαντιστές στην Αλγερία που είχαν απαγάγει τον Γάλλο Ερβέ Γκουρντέλ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό του.

Στο βίντεο με τίτλο «Μήνυμα αίματος για τη γαλλική κυβέρνηση» καλούν το Παρίσι να σταματήσει τη δράση του κατά των ισλαμιστών στο Ιράκ.

To βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους τζιχαντιστών, ξεκινά με πλάνα στα οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο όμηρος, που έχει πέσει στα γόνατα και έχει τα χέρια του δεμένα πίσω στην πλάτη, ενώ τον περιστοιχίζουν 4 άνδρες οπλισμένοι και με τα πρόσωπα καλυμμένα.

Έπειτα ο ένας από αυτούς τους άνδρες διαβάζει ένα μήνυμα στο οποίο καταγγέλλει την επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία» εναντίον των μουσουλμάνων στην Αλγερία, το Μαλί και κυρίως στο Ιράκ.

Μετά την ανάγνωση του μηνύματος -στα αραβικά-, οι απαγωγείς ρίχνουν τον όμηρο στο έδαφος και τον αποκεφαλίζουν.

Η Αλγερία είχε αναπτύξει τις δύο τελευταίες ημέρες περίπου 1.500 στρατιώτες στην Καβυλία (βορειοανατολικά) προσπαθώντας να εντοπίσει τον Ερβέ Γκουρντέλ.

Οι απαγωγείς ανήκουν σε αλγερινή οργάνωση που πρόσφατα διακήρυξε την αφοσίωσή της στο «χαλιφάτο» της ISIS.

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», που είχε διακηρύξει στα μέσα Σεπτεμβρίου την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ακραία οργάνωση είχε προειδοποιήσει ότι θα σκοτώσει τον όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.