Βίντεο – σοκ της γαλλικής κυβέρνησης κατά της προπαγάνδας των ισλαμιστών

12.03
Ενα σύντομο βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, ανέβασε η γαλλική κυβέρνηση σε έναν ιστότοπο ειδικά σχεδιασμένο για να αναχαιτίσει το κύμα των γάλλων πολιτών που στρατολογούνται σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ. 
 
Το βίντεο ξεκινά με εικόνες από το Facebook, όπου άγνωστος προσεγγίζει υποψήφιο, του περιγράφει το ενδιαφέρον του για τη σύρραξη στη Συρία και τον ρωτά εάν ο ίδιος θα ήθελε να πολεμήσει μαζί με φίλους «σε εκείνη την περιοχή».
 
Ακολουθούν, ως υπότιτλοι, διάφορες δηλώσεις στρατολόγων των τζιχαντιστών με εικόνες ισλαμιστών να πανηγυρίζουν, οι οποίες αντιπαραβάλλονται αμέσως μετά με την πραγματικότητα: εκτελέσεις, σταυρώσεις, παιδιών που υποφέρουν, γυναίκες που κλαίνε.
 
«Αυτοί σας λένε: "Θυσιαστείτε στο πλευρό μας, θα υπερασπιστείτε έναν ευγενή σκοπό". Στην πραγματικότητα θα ανακαλύψετε την κόλαση επί της γης και θα πεθάνετε ολομόναχοι, μακριά από την πατρίδα σας», αναφέρεται στους υπότιτλους.
 
Το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.stop-djihadisme.gouv.fr, όπου μεταξύ άλλων μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες οι γονείς που ανησυχούν ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Αναφέρεται επίσης τριψήφιος αριθμός στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν για να συνομιλήσουν με ειδικούς για την «πλύση εγκεφάλου».
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση, ακολουθεί παρόμοιες πρωτοβουλίες των αμερικανικών Αρχών. Ανάμεσά τους, ένα βίντεο και ο λογαριασμός #ThinkAgainTurnAway στο Twitter, ο οποίος μετρά περισσότερους από 20.000 «φίλους» και στον οποίο συχνά αναρτώνται ιστορίες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
 
Η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι περισσότεροι από 1.200 Γάλλοι εμπλέκονται σε κύκλους τζιχαντιστών και εκατοντάδες – περισσότεροι από κάθε άλλο κράτος της Δύσης – έχουν μεταβεί στα πεδία των μαχών στη Συρία και το Ιράκ.

 

in.gr