Βίντεο: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου που ήπιε κρασί

12.59

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, ένας 6χρονος από κατανάλωση αλκοόλ. Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της Μεσσαράς όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 6χρονος άνοιξε το ψυγείο του σπιτιού του και ήπιε από ένα μπουκάλι κρασί, ποσότητα περίπου δύο ποτηριών τα οποία ήταν αρκετά για να χάσει τις αισθήσεις του.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα σε λιπόθυμη κατάσταση από τους γονείς του όπου κρίθηκε από τους γιατρούς αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Όταν ρωτήθηκαν  οι γονείς για το τι ακριβώς συνέβη από τους γιατρούς δεν είχαν καταλάβει ότι ο μικρός είχε πιει αλκοόλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί όταν έλαβε τις πρώτες βοήθειες συνήλθε για λίγο όμως μετά έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται έκτοτε στην ΜΕΘ με εγκεφαλικό οίδημα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και  οι γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Ο Εισαγγελέας στην πορεία τους άφησε ελεύθερους για να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους, με την μητέρα να υποστηρίζει ενώπιον του σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι την ώρα του περιστατικού εκείνη κοιμόταν και δεν κατάλαβε ότι είχε ξυπνήσει το παιδί της ενώ ο πατέρας απουσίαζε από το σπίτι.  Μάλιστα η μητέρα του 6χρονου ανέφερε πως το παιδί της δεν είχε κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στο παρελθόν. 

 
Δεν ήταν όμως το μόνο περιστατικό μέθης ανηλίκου. Στον γειτονικό νομό στο Ρέθυμνο, μαθητές πήγαν στο μάθημα μεθυσμένοι. Συγκεκριμένα στο Σπήλι, δύο μαθητές Λυκείου στο κενό μίας ώρας, έφυγαν από το σχολείο και κυριολεκτικά κάπου τα έτσουξαν. Όταν επέστρεψαν στην τάξη, οι καθηγητές τους με έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
Αμέσως οι νεαροί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ αυτό που απασχολεί τις αρχές είναι το ποιος προμήθευσε το αλκοόλ σε ανήλικους, αλλά και το που το κατανάλωσαν.