Βίντεο:Στις 30 Μαΐου συνεχίσεται η δίκη για το φονικό στην περιοχή των Ανωγείων τον Απρίλιο του 2017

15.27

Στις  30 Μαΐου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του φονικού, που έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων τον Απρίλιο του 2017 με θύμα τον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη. Η ατμόσφαιρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ήταν ηλεκτρισμένη και για το λόγο αυτό τα αστυνομικά μέτρα εντός και  εκτός των δικαστηρίων ήταν δρακόντεια . Η δίκη αναβλήθηκε λόγω ασθενείας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο θα συνέλθει ξανά στις 30 Μαΐου.

Ρεπορτάζ Ευαγγελία Ξηρουχάκη
Κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια της, η χαροκαμένη μητέρα του Μανώλη Στρατάκη, ξεσπά για τον άδικο χαμό του 23χρονου γιου της στις 9 Απριλίου του 2017 στα ορεινά των Ανωγείων. «Δεν είναι αμαρτία;» λέει έξω από τα Δικαστήρια Χανίων.

Το πρωί ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Δυτικής Κρήτης, η δίκη για την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των αντρών δύο οικογενειών στα βουνά των Ανωγείων που τους συνδέουν δεσμοί αίματος, που οδήγησε στη δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη. Ο 23χρονος φέρεται πως άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια των αδελφών του μετά από ανταλλαγή πυρών.
Τα δικαστήρια ήταν ζωσμένα από αστυνομικούς, εντός και εκτός της αίθουσας, αφού μέσα βρίσκονταν περισσότεροι από 30 και γύρω από την αίθουσα στον εξωτερικό χώρο άλλοι τόσοι υπό τον φόβο των αντιποίνων.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ένας 22χρονος πρώτος ξάδερφος του θύματος που έχει πάρει την ευθύνη της ανθρωποκτονίας και ο 55χρονος πατέρας του. Και οι δύο είναι έγκλειστοι στη φυλακή. Κατηγορούμενοι επίσης είναι και τα δύο αδέλφια του Μανώλη Στρατάκη, ηλικίας 28 και 30 ετών καθώς και ο 65χρονος πατέρας τους. Οι τρεις τους κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος της άλλης οικογένειας.
Τα αίματα άναψαν όταν ακούστηκε στην αίθουσα ότι το δικαστήριο διακόπτει για τις 30 Μαΐου. Αφού αρχικά είχε αναγνωστεί το κατηγορητήριο, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του 22χρονου φερόμενου ως δράστη απουσίαζε λόγω αδιαθεσίας. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Εισαγγελέα της έδρας ο οποίος έκανε λόγο προς τους 6 συνηγόρους που παρίστανται στη δίκη ότι δε θα δεχτεί εκβιαστικές πρακτικές από πλευράς τους με σκοπό την καθυστέρηση της δίκης. Να σημειωθεί ότι το 18μηνο της κράτησης για τον 22χρονο και τον πατέρα του ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Η συνέχεια δόθηκε από τους συγγενείς του Μανώλη Στράτακη στο προαύλιο των Δικαστηρίων με την μητέρα του να διαμηνύει ότι στις 30 του Μάη θα είναι πιο πολλοί.
Να θυμίσουμε ότι το φονικό σημειώθηκε Κυριακή των Βαΐων, κοντά στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας Στρατάκη και σύμφωνα με τις πληροφορίες η απομάκρυνση των ζώων από το σημείο της οικογένειας από την άλλη οικογένεια ήταν η αφορμή του φονικού.