Βίντεο: Στο Εργατικό Κέντρο οι αιτήσεις επαναπρόσληψης στα ξενοδοχεία αλλιώς…

15.24

Εκτός δουλειάς κινδυνεύουν να μείνουν όσοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία δεν υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Βάση της συλλογικής σύμβασης πρέπει να προχωρήσουν στη συμπλήρωση της συγκεκριμένης αίτησης διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δουν τους εαυτούς τους εκτός της λίστας των υπαλλήλων του ξενοδοχείου που εργάζονται εδώ και χρόνια.
 
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν 10 εργάσιμες μέρες περιθώριο να προσέλθουν στο εργατικό κέντρο στην οδό Μάρκου Μπότσαρη για να κάνουν την αίτηση επαναπρόσληψης, με τον πρόεδρο του σωματείου να καλεί τα μέλη να μην κάνουν την αίτηση στο ξενοδοχείο που εργάζονται.
 
Τέλος ο κ. Μπαμιάκης καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όπου και να εργάζονται σε περίπτωση που τους ζητήθηκε το δώρο των Χριστουγέννων πίσω από τον εργοδότη, να το καταγγείλουν επίσημα στο εργατικό κέντρο.
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:
 
«σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων (άρθρο 6), όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ξαναεργαστούν στο ίδιο ξενοδοχείο, οφείλουν να περάσουν από τα Γραφεία του Σωματείου (Εργατικό Κέντρο – οδός Μάρκου Μπότσαρη 68) και να υποβάλλουν αίτηση επαναπρόσληψης, που θα δεχόμαστε καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακα) από τις 8-1-2018 έως και τις 19-1-2018, κατά τις απογευματινές ώρες από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που συνάδελφοι δεν ξαναπιάσουν δουλειά για τον λόγο ότι δεν έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης. Το Διοικητικό Συμβούλιο ουδεμία ευθύνη φέρει για όσους συναδέλφους υποβάλλουν μόνοι τους την αίτηση επαναπρόσληψης στο ξενοδοχείο και δεν επαναπροσληφθούν».