Βίντεο: Τ. Βάμβουκας: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του…

16.33

Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να αναλάβει τις ευθύνες του, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι παρουσία των Αντιδημάρχων του. Ο κ. Βάμβουκας κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει με την ψήφο του, την πρόταση για συμφωνία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση του συνόλου του  στρατοπέδου Μαρκοπούλου για 99 χρόνια με το αντίτιμο των περίπου  80.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι με τη στείρα αντιπολίτευση διαχρονικά, τα Χανιά έχουν μείνει πίσω.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε πολλές φορές ότι το ποσό των 80.000 ευρώ ετησίως είναι το χαμηλότερο δυνατό και ότι θα αναπροσαρμόζεται με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, χωρίς επιπλέον έσοδα για το Ταμείο Εθνικής Άμυνας από την αξιοποίηση του χώρου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Δήμος δε θα πληρώσει έξοδα μετεγκατάστασης του στρατού, τονίζοντας ότι η λύση της αγοράς του στρατοπέδου θα κόστιζε 10 εκατομμύρια ευρώ και είναι χρήματα τα οποία ο Δήμος δεν έχει να διαθέσει. Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν χρήματα για αξιοποίηση ή και το στρατόπεδο θα προστεθεί στα ακίνητα που έχουν ρημάξει, ο κ. Βάμβουκας απάντησε ότι η αξιοποίηση των υπαρχόντων κτηρίων θα γίνει άμεσα και η έκταση δε θα ρημάξει.

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, στα επόμενα βήματα είναι η εκπόνηση ενός masterplan για την αξιοποίηση του χώρου, με την άποψη των μελετητών του ΓΠΣ για 20% οικοδόμησης του οικοπέδου, να λαμβάνεται υπόψιν στο masterplan.

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Δευτέρα το βράδυ τα μέλη της Πρωτοβουλίας πολιτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει ένσταση στο ΓΠΣ και να χαρακτηριστεί ο συνολικός χώρος ως πράσινο.