Βίντεο: Τα στοιχεία για το Πάσχα στο λιμάνι της Σούδας

13.01

Η ώρα είναι 10 το πρωί ακριβώς και το πλοίο της γραμμής ανέβασε τις άγκυρες στο λιμάνι της Σούδας και έβαλε πλώρη για το λιμάνι του Πειραιά. Μετά τις σούβλες, τα αρνιά και τα κοκορέτσια, οι εκδρομείς του Πάσχα έφτιαξαν τις βαλίτσες της επιστροφής.
 
Ευτυχώς οι εκδρομείς έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς.
 
 Οι περισσότεροι ήρθαν για λίγες μέρες ενώ και εκείνοι που κατάφεραν να μείνουν για μία και πλέον εβδομάδα σιγά –  σιγά μπαίνουν στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία η κίνηση εκδρομέων στα Χανιά ήταν η εξής:
 
Από Πειραιά στη Σούδα
 
Μ. Παρασκευή  ήρθαν 2000 επιβάτες
Μ. Σάββατο       ήρθαν 1.065 επιβάτες
Δευτέρα του Πάσχα  ήρθαν 1.400 επιβάτες
 
Από Σούδα για Πειραιά
 
Δευτέρα του Πάσχα αναχώρησαν     1.700 επιβάτες
Τρίτη 10/04 (πρωινό δρομολόγιο)  αναχώρησαν 1.600 επιβάτες
 
 
Στα Χανιά σήμερα έδεσε και το τρίτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν το Golden Iris το οποίο ήρθε από τη Χάιφα του Ισραήλ στις 7:30 το πρωί με 575 επιβάτες και 318 άτομα πλήρωμα ενώ αναχώρησε στις 13:30 το μεσημέρι για το Παλέρμο της Ιταλίας.
 
Σε ότι αφορά στο Οδικό δίκτυο η κίνηση κορυφώθηκε χτες το βράδυ που επέστρεφαν οι περισσότεροι από τα χωριά τους και ευτυχώς οι οδηγοί έδειξαν σύνεση και προσοχή στον ΒΟΑΚ και δε σημειώθηκε κάτι σοβαρό, ενώ γεμάτες ήταν οι πτήσεις της αναχώρησης και από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης.