Χανια
Βίντεο:Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες πορτοκαλιών και αβοκάντο

Την επαναφορά της ροής της κοίτης του Κερίτη στον Αλικιανό θα ξεκινήσουν τα συνεργεία του εργολάβου στον οποίο έχει αναθέσει το έργο η Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στο Πατελάρι και στις Βρύσσες επισκέφτηκαν τον Απόστολο Βουλγαράκη κάνοντας έκκληση για άμεση επέμβαση καθώς οι πορτοκαλαιώνες τους αλλά και τα περιβόλια με αβοκάντο έχουν πλημμυρίσει εδώ και ένα μήνα με αποτέλεσμα τα δέντρα να έχουν καταστραφεί.
Οι κάτοικοι υπογραμμίζουν ότι μένει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί κάτι από την περιουσία τους καθώς όσο παραμένει το νερό στα χωράφια τους τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο σωτηρίας των καλλιεργειών τους.
Η εργολαβία σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη θα ξεκινήσει άμεσα και εντάσσεται στο πλαίσιο της χρηματοδότησης των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Ρεπορτάζ Ευαγγελία Ξηρουχάκη