Βίντεο: Τι λένε οι ερωτευμένοι στα Χανιά; Ποιοι και τι δώρα κάνουν.

19.51

Ζευγάρια αγκαλιασμένα κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου βγαίνουν για βόλτα στην πόλη των Χανίων για να γιορτάσουν τον έρωτα τους. Είναι μαζί και το δείχνουν στις 14 Φλεβάρη που γιορτάζει ο καθολικός Άγιος Βαλεντίνος. Τα καταστήματα γέμισαν καρδούλες για να θυμίζουν κυρίως στους πιο κλειστούς χαρακτήρες ότι σήμερα το σ΄ αγαπώ το ταίρι τους θέλει να το ακούσει.
 
Για αρκετούς ερωτευμένους μια μέρα σαν τις άλλες. Ωστόσο η επίσκεψη σε ένα ζαχαροπλαστείο ενθουσιάζει και τους μη ερωτευμένους ή εκείνους που θέλουν το βέλος του θεού έρωτα να τους χτυπήσει. Οι παστούλες και οι τούρτες έχουν την τιμητική τους. Οι άντρες μας είπαν επιλέγουν κυρίως να γλυκάνουν σήμερα την καλή τους.
 
Το πιο κοινό δώρο μια μέρα σαν αυτή, είναι ένα λουλούδι, ένα κόκκινο τριαντάφυλλο η τιμή του οποίου ξεκινά από το 1,5 ευρώ και φτάνει τα τρία. Ανθοσυνθέσεις και μπουκέτα ομόρφυναν τους αποδέκτες.
 
Ποιοι τώρα επιλέγουν εσώρουχα για δώρο; Οι άντρες και κυρίως οι παντρεμένοι.
 
Στις 14 Φλεβάρη, αρκετοί έχουν επέτειο γάμου, ενώ έχουν γίνει και πολλές προτάσεις γάμου με το μονόπετρο αν και με την κρίση τα δώρα από τα χρυσοχοεία είναι λιγότερα.
 
Σύμφωνα με τελευταία έρευνα ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Γειλ, στην αρχή με δώρα προσπαθεί ο καθένας να εκφράσει το ενδιαφέρον του, «Η αγάπη όμως δεν είναι κάτι το οποίο στηρίζεται πάνω σε ανταλλάγματα. Η αγάπη συνοδεύεται με το αίσθημα της προστασίας για το άλλο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να εκφραστεί ακόμα και όταν ο ένας ανοίγει την πόρτα για να περάσει ο άλλος. Τα δώρα είναι κάτι εντελώς άσχετο με το αίσθημα της αγάπης», τονίζει ο υπεύθυνος καθηγητής.
 
 
Μια γιορτή που κάποιοι περιμένουν από τον άνθρωπο τους να τους εκδηλώσει την αγάπη τους με κάποιο δώρο ενώ άλλοι το δείχνουν 365 μέρες το χρόνο με τη γλυκιά τους τη κουβέντα αλλά και την ουσιαστική παρουσία τους στη ζωή του ανθρώπου που έχουν επιλέξει στο πλάι τους.