Βίντεο: Θα «σηκώσει» η τροχαία τα οχήματα από την Κυδωνίας την Κυριακή… Δείτε γιατί

12.58

Σε ενέργειες μερικού καλλωπισμού της οδού Κυδωνίας θα προχωρήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων την Κυριακή. Όπως είναι φανερό εδώ και αρκετούς μήνες ο πιο κεντρικός δρόμος για την ανατολική είσοδο στην πόλη των Χανίων είναι γεμάτος καθιζήσεις και μπαλώματα με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνος κυρίως για τους δικυκλιστές.
 
Το πιο σημαντικό για την εκτέλεση του έργου μερικής αποκατάστασης είναι ότι από το Σάββατο το βράδυ, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες πρέπει να απομακρύνουν τα οχήματα τους από όλο το μήκος της οδού Κυδωνίας. Όποιος αφήσει το αυτοκίνητο του, σίγουρα δεν θα το βρει την Κυριακή να τον περιμένει. Όπως είναι φυσικό από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα απαγορεύεται και η διέλευση των οχημάτων λόγω των εργασιών.
 
Οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν κατανόηση καθώς θα κινούνται από άλλους δρόμους για την είσοδο τους στην πόλη.
 
Ο Δήμος Χανίων έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος η οποία προϋπολογίζεται πλέον του ενός εκατομμυρίου ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Να σημειωθεί ότι οι καθιζήσεις που παρατηρούνται μπορεί να οφείλονται στην κατάρρευση παλιού πετρόκτιστου αγωγού της ΔΕΥΑΧ.

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΧ:

«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης της εργολαβίας «Αποκατάσταση Ασφαλτικών Τομών και Οδοστρωμάτων έτους 2017 – 2018 Β’ Φάση», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/6/2018 από ώρα 6:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τμηματική αποκατάσταση του οδοστρώματος επί της οδού Κυδωνίας.

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ασφαλτικό τάπητα θα γίνουν σε δύο τμήματα της οδού Κυδωνίας, από το ύψος της φωτεινής σηματοδότησης στη συμβολή της οδού Κυδωνίας με την οδό Μαργουνίου επί της λεωφόρου Κυδωνίας μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Παρθενίου Κελαϊδή στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Η ανάδοχος εταιρία ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε. θα είναι υπεύθυνη για την κυκλοφοριακή μελέτη, σήμανση και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα για τις ανάγκες της εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Την Κυριακή 10/6/2018 από τις 06:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ., θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων μέσω του ανωτέρω τμήματος της οδού Κυδωνίας.

Β) Από το Σάββατο 9/6/2018 και ώρα 21:00 μ.μ. έως την Κυριακή 10/6/2018 και ώρα 21:00 μ.μ., θα απαγορευτεί η στάθμευση παντός οχήματος και επί των δύο πλευρών από την αρχή της οδού Κυδωνίας έως και το ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ.

Γ) Η είσοδος των οχημάτων προς το κέντρο της πόλεως των Χανίων θα γίνεται μέσω της οδού Κισάμου από την οδό Αναγνώστου Γογονή, την οδό Σαριδαντώνη και την οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Δ) Η είσοδος των οχημάτων προς την Παλαιά Πόλη θα γίνεται μέσω της οδού Κισάμου, από την αρχή της οδού Κυδωνίας και διαμέσου των οδών Μαργουνίου και Μελετίου Μεταξάκη.

Ε) Η είσοδος των οχημάτων κινουμένων από Νέα Χώρα προς το Κέντρο Χανίων θα γίνεται από τις κάθετες οδούς προς την οδό Κισάμου, μέσω των οδών Κισάμου και Μάρκου Μπότσαρη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται υπό την σήμανση της συνημμένης μελέτης, όπως εγκρίθηκε από της Αστυνομική Διεύθυνση-Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας».