Βίντεο: Το 2020 στα Χανιά το 10ο διεθνές φόρουμ πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης

15.15

Με το βίντεο της Βίκυς Αρβελάκη, η χώρα μας κέρδισε τη διοργάνωση από τη Γεωργία του 10ου διεθνούς συμβουλευτικού forum «Πολιτιστικές διαδρομές» το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2020 στα Χανιά. Το πρωί παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της φιλοξενίας του forum στο  οποίο θα συμμετέχουν περισσότερες από 53 χώρες. Η ιδέα της διοργάνωσης στα Χανιά ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης ιδρυτής του οποίου είναι ο ιδιοκτήτης του ιστορικού Καφέ Κήπος, Βασίλης Σταθάκης.
 
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη σημείωσε ότι στο πλαίσιο του forum, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τη δεύτερη πολιτιστική διαδρομή που είναι ιδέα της χώρας μας μετά τους δρόμους της ελιάς, αυτή της διαδρομής στα ιστορικά καφέ ανά την Ευρώπη, που είναι μια έξυπνη, καινοτόμα ιδέα για τον αστικό πολιτισμό.
 
Η Υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για αύξηση κατά 25% του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας τη νέα αυτή διαδρομή καθώς συμμετέχουν ιστορικά καφέ τα οποία έχουν επισκεφτεί σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και όχι μόνο.
 
Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σημείωσε ότι αυτός ο θεματικός τουρισμός θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, αντώνης Ροκάκης,  ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας χάρτας τοπικών προϊόντων.