Βίντεο: Το παρθενικό ταξίδι του MYKONOS PALACE

12.13

To Cruise Ferry MYKONOS PALACE έστειλε το σινιάλο του για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας την Κυριακή το βράδυ. Στο παρθενικό του ταξίδι από τον Πειραιά για τα Χανιά κατέβηκαν οι πρώτοι επιβάτες στα Χανιά λίγο μετά τις 11 το βράδυ.
 
Τα μεσάνυχτα το πλοίο αναχώρησε για πρώτη φορά από τη Σούδα στον Πειραιά, χαράσσοντας για πρώτη φορά το νέο δρομολόγιο των Μινωικών Γραμμών στην αντίστοιχη γραμμή. Εκτός από τους επιβάτες αρκετοί κάτοικοι της Σούδας βρίσκονταν στο λιμάνι για να γνωρίσουν το πλοίο.
 
Στον Πειραιά έφτασε στις 6:30 το πρωί όπου λίγο αργότερα το προσωπικό του “Μύκονος Παλάς” εργαζόταν πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες των εγκαινίων του δρομολογίου.
 
Στις 11π.μ. ξεκίνησε η τελετή του αγιασμού και η έπαρση της ελληνικής σημαίας στο πλοίο από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.
 
 
Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης. Τις Μινωικές Γραμμές εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Α Αντώνης Μανιαδάκης, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και πλήθος συνεργατών και καλεσμένων από κρητικούς συλλόγους της Αθήνας.
 
Στην ομιλία του ο κ. Μανιαδάκης σημείωσε ότι η νέα αυτή επιχειρηματική δραστηριότητα θα αναβαθμίσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δίνοντας ταυτόχρονα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου.
 
Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση αλλάζει το κατεστημένο με τις άγονες γραμμές που εξυπηρετούσαν τους εφοπλιστές και όχι τους κατοίκους των νησιών, ενώ πολλές φορές συγκρούστηκε με συμφέροντα.  
 
Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι με το νέο δρομολόγιο των Μινωικών Γραμμών Πειραιάς – Σούδα, προσφέρονται περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας ενώ ο κ. Μανιαδάκης υπογράμμισε ότι η εταιρία θα συνεχίσει την πρωτοποριακή πορεία της.
 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών δώρισε στον κ. Κουρουμπλή ένα κάδρο από τον Μινωικό Πολιτισμό της Σαντορίνης και η Υπουργός στον καπετάνιο του πλοίου μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.
 
Τέλος, Το Cruise Ferry ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ θα πραγματοποιεί δρομολόγιά με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00.