«Ήθελαν να με εξοντώσουν», λέει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου

10.02
Ο Πέτρος Ινιωτάκης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε
 
Δεν έχει συμπληρωθεί καν μια εβδομάδα από τη δολοφονική επίθεση κατά του Πέτρου Ινιωτάκη. Τα σημάδια από τα χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Ηρακλείου είναι ακόμη έντονα. 
 
 
Ο Πέτρος Ινιωτάκης έχει -ευτυχώς γι' αυτόν- φανεί πολύ τυχερός και σήμερα μπορεί να μιλά, να σκέφτεται, να κινείται. Οικουρεί πλέον και προσπαθεί να αναρρώσει. Σωματικά οι γιατροί λένε ότι θα γίνει απολύτως καλά. Αλλά ψυχολογικά; Πως θα σηκώσει αυτό το βάρος μιας τόσο αποτρόπαιας πράξης;
 
“Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι συνέβη. Όποιος λέει ότι δεν φοβήθηκε θα πει ψέματα. Αλλά τους λέω ότι…δεν μασάω. Και κυρίως τους λέω ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί μια ολόκληρη πόλη! Ήθελαν να εξοντώσουν εμένα και να τρομοκρατηθεί μια ολόκληρη πόλη! Αυτό δεν θα περάσει και δεν πρέπει να περάσει” λέει στο Cretalive ο Πέτρος Ινιωτάκης μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την περιπέτεια που βίωσε.
 
«Όσο περνούν οι μέρες, οι ώρες συνειδητοποιώ τι έγινε. Και μιλώντας με τους γιατρούς κατάλαβα ότι είχαν στόχο τη φυσική μου εξόντωση. Δεν ξέρω ποιος το έκανε και ποιος πολύ περισσότερο κρύβεται πίσω από αυτό. Περιμένω όμως την Αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση, που δεν αφορά στον Πέτρο Ινιωτάκη. Θέλω να χυθεί άπλετο φως. Δεν αφορά σε ένα πρόσωπο, έχει να κάνει με τους θεσμούς και τη λειτουργία της πόλης. Την κατατρομοκράτηση των Ηρακλειωτών. Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν το καταλαβαίνει αυτό;» τονίζει ο αντιδήμαρχος που «σφίγγει» τα δόντια για να μπορέσει να μείνει ψύχραιμος.
 
«Στο πρώτο χτύπημα που δέχτηκα νόμιζα ότι έπεσε από την οικοδομή ένα δοκάρι. Θυμάμαι ότι είπα μέσα μου: “Πάει με σκότωσε!”». Στα επόμενα χτυπήματα πια άρχισε να ρέει το αίμα μέσα στα μάτια μου, παντού, έχασα τον κόσμο πια… Αλλά δεν έπεσα. Αυτό ίσως με έσωσε…», είπε, περιγράφοντας όλα όσα έγιναν εκείνη τη βραδιά της 25ης Νοεμβρίου. 
protothema.gr