Και δεύτερος πυροβολισμός στην υπόθεση Τσιχλάκη;

16.20

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αναφέρθηκαν και σήμερα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης θανάτου της άτυχης Έφης Τσιχλάκη στις 21 Μαρτίου του 2016 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Να θυμίσουμε ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε την Πέμπτη μετά από 5 αναβολές ενώ πρωτόδικα ο κατηγορούμενος 55χρονος σήμερα σύζυγος της είχε αθωωθεί πρωτόδικα στο ΜΟΔ Ρεθύμνου το 2017, καθώς οι λαϊκοί δικαστές πείστηκαν ότι είχε αυτοκτονήσει.

Αποκλείεται να στραγγαλίστηκε και μετά να πυροβολήθηκε στο κεφάλι υποστήριξε ο ιατροδικαστής τεχνικός σύμβουλος που όρισε ως μάρτυρα η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Όπως είπε αν ο σύζυγος είχε αποπειραθεί να την πνίξει τότε θα φαίνονταν έντονες κακώσεις στο λαιμό της, κάτι που δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχουν εκδορές πίσω στον αυχένα της, που δε δικαιολογούν στραγγαλισμό, αλλά προκλήθηκαν από την χτένα της ενώ χτενιζόταν υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

ΠΡΩΤΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ….

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Τσιχλάκη είχε υποστηρίξει ότι πρώτα προκλήθηκε ασφυξία στην 46χρονη καθώς εντοπίστηκαν ασφυκτικές κηλίδες στο σώμα της κάτι που σημαίνει πως για τουλάχιστον δύο λεπτά ήταν σε κατάσταση υποξίας και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος την πυροβόλησε, σκηνοθετώντας το σκηνικό της αυτοκτονίας.

Σήμερα ο ιατροδικαστής της υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεν είχε παραλύσει πριν τον θάνατο της και οι ασφυκτικές κηλίδες προκλήθηκαν από τη λειτουργία της καρδιάς για τουλάχιστον τρία λεπτά ακόμα από τον πυροβολισμό της που ουσιαστικά οδήγησε τον οργανισμό της σε αφαίμαξη.  Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση είχε πει η κα Σπανουδάκη μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι ανθρώπου που είχε πριν τις αισθήσεις του να λειτουργεί η καρδιά για 3 λεπτά.

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ

Έπρεπε να ψαχτεί και δεύτερο αποτύπωμα για δεύτερο πυροβολισμό υποστήριξε αμέσως μετά ο πραγματογνώμονας οπλουργός που όρισε η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο πραγματογνώμονας υποστήριξε σε κάθε τόνο ότι αποκλείεται η σφαίρα και ο κάλυκας που βρέθηκαν να ανήκουν στον πυροβολισμό με τον οποίο έθεσε τέλος στη ζωή της η 46χρονη. Το σημάδι στη σφαίρα στον τοίχο δεν ανήκει επίσης στη θανατηφόρα σφαίρα που βρέθηκε χωρίς ίχνος αίματος πάνω της. Όπως είπε ο μοριακός έλεγχος της βαλλιστικής έδειξε ότι αυτή η σφαίρα δεν είχε έρθει καν σε επαφή με αίμα, οπότε κάποια άλλη προκάλεσε τον θάνατο της και είτε την έχει κρύψει ο δράστης ή σφήνωσε κάπου και δεν αναζητήθηκε κατά τα διάρκεια του ελέγχου της οικίας.

Παράλληλα στην έκθεση του αναφέρει ότι δεν πυροβολήθηκε ούτε όρθια ούτε καθιστή αλλά ξαπλωμένη, αφού δηλαδή είχε πέσει στο πάτωμα λιπόθυμη και στην ερώτηση του γιατί δε βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του κατηγορουμένου, απάντησε ότι θα μπορούσε να φορούσε γάντια ή να έχει πλύνει πολύ καλά τα χέρια του.

Η δίκη η οποία έχει εξελιχθεί σε θρίλερ διακόπηκε αργά το μεσημέρι και συνεχίζεται αύριο το πρωί στις 9:30