Και φέτος το πρόγραμμα στείρωσης δεσποζόμενων ζώων από τον Δήμο Χανίων – Οι δικαιούχοι

17.28

Το φαινόμενο του να αφήνουν ιδιοκτήτες σκύλων ή γατιών τα κουτάβια και τα γατάκια που θα γεννήσουν, τα ζώα τους στον δρόμο θέλει να μειώσει έως και εκμηδενίσει ο Δήμος Χανίων και για αυτό και φέτος ενεργοποιεί το πρόγραμμα στείρωσης δεσποζόμενων ζώων. Το βασικό κριτήριο είναι το εισόδημα έως 10.000 ευρώ τον χρόνο ενώ τα άτομα 7 ευπαθών κοινωνικά ομάδων ωφελούνται από τη δράση.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΑΝΕΡΓΟΙ

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000 ευρώ )

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΙΜΝΙΩΝ

Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα υποβολής ένταξης στο πρόγραμμα για ένα και μόνο ζώο και πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου. Πέρυσι περίπου 75 ζώα στειρώθηκαν δωρεάν από κτηνιάτρους των Χανίων.

Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι μεγάλο αφού για τις στειρώσεις και την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων το κόστος για τον Δήμο Χανίων κάθε χρόνο είναι περίπου 500.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Νικηφοράκης τονίζει ότι οι υιοθεσίες των ζώων αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο και σε αυτό θα ωφελήσει και η δημιουργία του καταφυγίου του δήμου στα Καθιανά με τη δημοπράτηση να αναμένεται στις αρχές καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις στειρώσεις μπορεί ο ενδιαφερόμενος να αναζητήσει στο site του Δήμου Χανίων.