Και στο εφετείο ισόβια στον δράστη της δολοφονίας της 75χρονης στα Λιβάδια Μυλοποτάμου

07.30

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον 10 έτη για ληστεία και 3 μήνες για κλοπή χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού καταδικάστηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων ο 25χρονος Αφγανός που σκότωσε στις 14 Νοεμβρίου του 2011 μία 75χρονη στα Λιβάδια Μυλοποτάμου και μαζί με τουλάχιστον ένα συνεργό του, τη λήστεψαν και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ο δεύτερος δράστης εξακολουθεί μετά από τέσσερα χρόνια να διαφεύγει της σύλληψης.

Οι δύο νεαροί Αφγανοί διέμεναν στο σπίτι της 75χρονης, όταν αποφάσισαν να βάλουν χέρι στα χρήματα που γνώριζαν ότι είχε σε διάφορα σημεία του σπιτιού της. Άρπαξαν ό,τι μπόρεσαν, περίπου 33 χιλιάδες ευρώ, άφησαν όμως πίσω τους αρκετές δεκάδες χιλιάδες (44 χιλ. ευρώ τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των ερευνών). Την χτύπησαν στο κεφάλι και την άφησαν αιμόφυρτη, αφού την σκέπασαν με κουβέρτες. Το έγκλημα ανακαλύφθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας από συγγενικά άτομα του θύματος. Το γεγονός ότι οι δύο Αφγανοί είχαν εξαφανιστεί από το χωριό το ίδιο πρωί κίνησε τις υποψίες των αρχών, που εντόπισαν τον τότε 21χρονο στα Χανιά, λίγο πριν αποχωρήσει με το πλοίο. Ο συνεργός του δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα.

Πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2013 ο νεαρός δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια ποινή κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε 15 χρόνια για τη ληστεία και σε 3 μηνες για την κλοπή.

Την οικογένεια του θύματος στο δικαστήριο εκπροσώπησε ο ρεθυμνιώτης δικηγόρος, Γιώργος Δρυγιαννάκης.

 

 

 

 

goodnet