Και το 2016 η Κρήτη θα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών προορισμών

06.36

Αισιοδοξία ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά και το 2016 υπάρχει στον τουριστικό κλάδο, ενώ πράκτορες και ξενοδόχοι θα απορροφήσουν οι ίδιοι την αύξηση του ΦΠΑ από το 6% στο 13% που ισχύει από σήμερα στη διαμονή κι έτσι το κόστος των πακέτων δεν αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 1%-2%.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε ο κ. Noel Josephides πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και φθηνή και το 2016, ?ακόμη κι οι σκύλοι θα θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα?.

Δεν θα επιβαρυνθούν οι τουρίστες την αύξηση του ΦΠΑ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Μανόλης Μανούσος, είπε στην ?Π?: ?Όλοι προβλέπουν ότι θα έχουμε του χρόνου μια καλή χρονιά από όλες τις αγορές, με εξαίρεση τη ρωσική.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές δεν θα ξεπεράσουν το 2% και το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% από σήμερα δεν θα το επωμιστούν οι τουρίστες αλλά οι επιχειρηματίες?.

Ωστόσο ο ίδιος αναφέρει ότι αύξηση θα υπάρξει στα πακέτα all inclusive λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% στη διατροφή.

?Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα πάμε καλά το 2016. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερα δεδομένα?, σχολίασε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

?Είναι νωρίς ακόμη, αλλά οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά είναι αισιόδοξες?, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης.

?Είναι τόσο δημοφιλή τα ελληνικά νησιά που κάθε άνθρωπος θα θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα? λέει ο πρόεδρος των Βρετανών πρακτόρων

Στα ίδια επίπεδα, αν όχι χαμηλότερες, θα είναι οι τιμές των ελληνικών πακέτων για τους Βρετανούς το 2016, παρά την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που επηρεάζει σε πρώτη φάση τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και τη Σκιάθο.

Αυτή την άποψη διατύπωσε ο πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, ΑΒΤΑ, και της Sunvil Holidays, Noel Josephides.

Σύμφωνα με το Tornos News «τα νησιά αυτά είναι τόσο δημοφιλή που ακόμα κι αν αυξήσουν τις τιμές τους δεν θα υπάρξει διαφορά. Είναι γεμάτα κόσμο», είπε.

Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, όπως εκτιμά ο κ. Josephides, θα έχουν μικρή ? ή και καθόλου ? επίδραση στις τιμές, γιατί οι τουρ οπερέιτορς έχουν ήδη συμφωνήσει τις τιμές για το 2016 και πολλοί ξενοδόχοι απορροφούν την αύξηση.

Επιπλέον, οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων και το αδύναμο ευρώ σημαίνουν ότι οι πτήσεις και τα πακέτα θα είναι φθηνότερα και η πλεονάζουσα χωρητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις τιμών.

«Στην κράτηση πακέτων, οι τιμές θα είναι οι ίδιες με φέτος ή και χαμηλότερες. Θα μείνω έκπληκτος εάν υπάρξουν αυξήσεις που θα υπερβαίνουν το 1-2%», τόνισε.

Όλοι λένε ότι η Ελλάδα θα έχει μια φανταστική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος με τον σκύλο του θα θέλει να πετάξει στην Ελλάδα το ερχόμενο έτος γιατί όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Αυτή είναι μια συνταγή για μεγάλες εκπτώσεις καθώς προμηνύει υπερπληρότητα».

Πηγή: Patris.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com