Κάλεσμα από το Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χανίων για συμμετοχή στην απεργία

07.23

Ζούμε την συνέχιση και ένταση της επίθεσης στο σχολείο την κοινωνία και τη ζωή μας. Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη όλων των μνημονιακών κομμάτων επιδιώκουν να επιβάλουν με ασύλληπτη ταχύτητα και βιαιότητα το 3ο βάρβαρο Μνημόνιο που οδηγεί σε κοινωνικό αφανισμό. Με διαδικασίες express έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα την επέκταση των ορίων ηλικίας για όλους  στα 67 ή 62, την επιβολή νέων σκληρών φόρων και από την άλλη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χαρίζοντας τους ξανά 6 δις!

Οι δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, η κατάρρευση της υγείας και της υγειονομικής κάλυψης, το νέο μισθολόγιο που προετοιμάζει νέες δραματικές μειώσεις μισθών, η ένταση της ελαστικής εργασίας,  φόροι, ιδιωτικοποιήσεις  είναι μερικά από τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, των επόμενων μηνών!

Όλα αυτά υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει περάσει στην απέναντι πλευρά. Σε πλήρη σύμπνοια με τους πιστωτές της χώρας, ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ και παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ- ΔΗΜΑΡ συνεχίζει το ταξικό έργο της βίαιης και ανελέητης μεταφοράς πλούτου στα χέρια μιας μικρής μειοψηφίας, ενώ την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι το κάνει γιατί «πολεμάει τα μεγάλα συμφέροντα».

Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι πολίτες της χώρας έχουν υποχρέωση να παλέψουν ενάντια στα καταστροφικά για τη ζωή μας εφαρμοστικά μέτρα παλαιών και νέων μνημονίων.

Η εκπαίδευση έχει πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές και όλοι ζούμε την υποβάθμιση στη ζωή και στη δουλειά μας. Μηδενικοί διορισμοί και διορισμοί αναπληρωτών σε δόσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν καλυφθεί τα κενά στα σχολεία αρχές Δεκέμβρη, μειωμένη χρηματοδότηση, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο που πλήττει τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών , όσο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Ας εγκαταλείψουμε την απογοήτευση, την ανάθεση και την αναμονή! Είναι η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας! Με τον ίδιο τρόπο που αντισταθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στις απανωτές μνημονιακές καταιγίδες, θα σταθούμε όρθιοι στις νέες επιθέσεις έστω και αν αυτές γίνονται στο όνομα μιας «αριστερής ευαισθησίας». Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσαμε την αξιολόγηση, τις περικοπές, την αδιοριστία, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, τις παλιότερες επιθέσεις στις συντάξεις όπως αυτή του Γιαννίτση, θα αντιμετωπίσουμε και τις επιθέσεις που γίνονται στο όνομα ενός αριστερού «success story». Ας θυμούνται οι κυβερνώντες ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει και εμπειρία και μνήμη ανατροπών. Πάνω απ? όλα όμως ας θυμόμαστε ότι με τις απεργίες και τους αγώνες μας ξέρουμε να υπερασπίζουμε τις ζωές μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αξία για τους εργαζόμενους όταν δεν υποστέλλει τη διεκδικήσεις ανάλογα με την συγκυρία και μαχητικά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων που εκπροσωπεί, με διάρκεια αποφασιστικότητα, σύγκρουση.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη Γενική απεργία στις 3 του Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς στις 11.00.