Κάλεσμα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων για 3ο Δημοτικό Σχολείο

11.29
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων απευθύνει κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς , μαθητές και γονείς προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ως 12θέσιο το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Αναλυτικά το δελτίου τύπου του Συλλόγου. 


ΘΕΜΑ: Να λειτουργήσει το 3ο Δημοτικό σχολείο Χανίων 12/θεσίο

Το ζήτημα της προωθούμενης λειτουργικής υποβάθμισης του 3ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, με αφορμή αιτιάσεις για κτηριακά προβλήματα, αφορά επί της ουσίας ένα από τα δεκάδες άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νομού Χανίων.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων στις 24/2 όπου και κατέθεσε τις αντιρρήσεις του για τις ενέργειές της.

Επιπλέον, συναντηθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας στις 25/2 ώστε να έχουμε πληρέστερη εικόνα για το πρόβλημα και τις δυνατότητες επίλυσης του θέματος από την πλευρά του Δήμου Χανίων.

Τέλος, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων επισκέφτηκε στις 25/2 το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων , έπειτα από πρόκληση του ΣΔ του σχολείου σχετικά με το θέμα των εγγραφών του 2022 και τη δυναμικότητα των αιθουσών της σχολικής μονάδας.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ότι σχολείο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως 12 θέσιο, όπως λειτουργεί πολλά χρόνια τώρα, καθώς έχει 12 αίθουσες διδασκαλίας από 24τμ (για 16μαθητές) και άνω. Στο σχολείο υπάρχει και εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες 25 μαθητών σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, επιπλέον των 12 διδακτικών αιθουσών.

Ο ΣΔ του σχολείου μας ενημέρωσε για τον τρόπο χρήσης και διαχείρισης, για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου, των 2 αιθουσών γενικής χρήσης που βρίσκονται στον Α’ όροφο και είναι συνολικού μεγέθους 28τμ.

Στις 28/2 σε κοινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επαναλάβαμε τη θέση του συλλόγου μας με βάση την οποία, το σχολείο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως 12 θέσιο σε ένα αυστηρό πλαίσιο εγγραφών οι οποίες δεν θα ξεπερνάνε τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού που μπορεί να φιλοξενηθεί στις διαθέσιμες αίθουσες κάθε σχολικό έτος.

Ο Σύλλογός μας παλεύει για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών αλλά και για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μαθητών μας σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία για το χώρο που αναλογεί ανά μαθητή.

Καλούμε τη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων να συμβάλει ώστε οι εγγραφές να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα και τη φετινή χρονιά και το σχολείο να διατηρήσει τη οργανικότητα και τη λειτουργικότητά του.

Καλούμε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Χανίων να επισπεύσουν τις όποιες διαδικασίες – τεχνικά έργα που απαιτούνται προκειμένου να προετοιμαστεί η επιπλέον αίθουσα του ισογείου όπως προτείνεται από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Απευθύνουμε πρόσκληση για συνάντηση στα μέλη του ΣΔ του 3ου Δημοτικού Σχολείου, για την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 12.30μμ στα γραφεία του ΣΕΠΕ Χανίων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Καλούμε τη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης να παραστεί στη συντάντηση.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας

 

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                   ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ