Κάλεσμα του ΕΚΗ για την απεργία της Πέμπτης

07.26

Η ανακοίνωση για την απεργία από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ  καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η.

Στο όνομα της κρίσης βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων καθώς και της κοινωνίας ολόκληρης.

Παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών, αυξήσεων φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προωθείται κανονικά το «πρόγραμμα».

Η κυβέρνηση έρχεται τώρα να δώσει την «χαριστική βολή» περνώντας το πιο σκληρό και άδικο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Οι συντάξεις  θα «πετσοκοπούν» δραματικά  και θα μετατραπούν σε «επιδόματα φτώχειας», ο χρόνος ασφάλισης θα αυξηθεί σύμφωνα με το «προσδόκιμο ζωής» καθώς επίσης θα μειωθούν σημαντικά οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Μετατρέποντας το συνταξιοδοτικό δικαίωμα να φαντάζει « άπιαστο μακρινό όνειρο » και για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας, καθώς  δεν θα μπορούμε να  συγκεντρώσουμε τις προϋποθέσεις για πλήρη συνταξιοδότηση.

Ακόμη ένας προϋπολογισμός, ακόμα πιο σκληρής λιτότητας είναι «προ των πυλών» με την περικοπή κοινωνικών δαπανών και φοροεπιδρομής που πρόκειται να ψηφιστεί. Στο όνομα της κρίση και υπό τις απαιτήσεις των δανειστών θα απελευθερωθούν και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας!!!

Η απεργία στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015   πρέπει να   εκπέμψει  δυνατό  πολιτικό στίγμα και να σηματοδοτήσει τη  θέληση όλων μας,  των εργαζομένων,  των ανέργων, των  απολυμένων,  των  νέων, των συνταξιούχων να  απαλλαγούμε  από  τις  πολιτικές  λιτότητας  και  τα αντεργατικά ? αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *