Καλύβες: Να μπουν ναυαγοσώστες και να πληρώνουν περισσότερες δόσεις ζητούν οι επιχειρηματίες

16.04

Καμία απάντηση δεν έχουν λάβει οι καταστηματάρχες των Καλυβών στο αίτημα τους προς την Κτηματική Υπηρεσία για να μην πληρώσουν μόνο σε δύο δόσεις τα ποσά της εκμίσθωσης των παραλιών για την εκμετάλλευση τους με ομπρελοκαθίσματα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Καλυβών το παρόν έδωσαν τα ΔΣ των συλλόγων των επιχειρήσεων της παραλιακής ζώνης των Χανίων όπου κατέληξαν σε ψήφισμα στο οποίο για μία ακόμα φορά εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους.

 

Το αποτέλεσμα της αναλγησίας όπως τη χαρακτηρίζουν του Κράτους είναι να μη μπορούν να αναπτύξουν κάποιοι τις επιχειρήσεις τους ή να λειτουργούν παράνομα αφού δεν τους δίνεται το περιθώριο των επιπλέον δόσεων και αποπληρωμής μέσα στο καλοκαίρι που κινείται με καλύτερους οικονομικούς όρους η επιχείρηση.

 

Στη συνάντηση συζήτησαν και το θέμα της τοποθέτησης ναυαγοσωστών για περισσότερους μήνες αφού οι ίδιοι καλούνται από τώρα και μέχρι να έρθουν να διασώσουν σε περίπτωση που το αντιληφθούν, κάποιον που κινδυνεύει στη θάλασσα.

 

Πάντως τα μηνύματα ήδη δείχνουν θετικά για τη φετινή τουριστική σεζόν με τους επιχειρηματίες να σημειώνουν ότι νωρίτερα στην περιοχή έχουν έρθει αρκετοί τουρίστες και αυξάνονται μέρα με τη μέρα.