Καταδικάστηκε ο 56χρονος Βρετανός από το Μικτό Ορκωτό Ρεθύμνου

14.51

Καταδικάστηκε ο 56χρονος Βρετανός σύμφωνα με το GOODnet.gr  ποινή κάθειρξης 19 ετών και 7 μηνών επιβλήθηκε στον 56χρονο Βρετανό που κατηγορείται για τον βιασμό, την κατάχρηση σε ασέλγεια, την ενδοοικογενειακή βλάβη και την οικογενειακή απειλή σε βάρος των 5 θετών παιδιών του.

Παράλληλα, το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε σε 1 χρόνο την 57χρονη σύζυγο του για την ενδοοικογενειακή βία και την απειλή.Για την 57χρονη δόθηκε αναστολή.

Νωρίτερα…

Απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ρεθύμνου ο 56χρονος Βρετανός από τα Χανιά, που κατηγορείται για βιασμό, ασέλγεια και ενδοοικογενειακή βία και απειλή σε βάρος των ανήλικων παιδιών που είχε υιοθετήσει μαζί με την σύζυγό του στην Βρετάνια.

 

Μάλιστα στην απολογία του έστρεψε τα βέλη του εναντίον των υιοθετημένων παιδιών του, ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται.

 

 

Αναλυτικότερα, την  ενοχή του κατηγορούμενου, αλλά και την ενοχή της συζύγου του -πλην του αδικήματος περί υπόθαλψη εγκληματία- πρότεινε το απόγευμα ο εισαγγελέας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ρεθύμνου για το ζευγάρι των Βρετανών από τα Χανιά που κατηγορείται για συστηματική κακοποίηση των πέντε θετών παιδιών τους.

 

Ο 56χρονος Βρετανός προσήλθε στο δικαστήριο ψύχραιμος, ευδιάθετος και σχεδόν χαμογελαστός, ενώ κατά την απολογία του -που και πάλι εμφανίστηκε απόλυτα ψύχραιμος- αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται. Αναφέρθηκε μάλιστα στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ τόνισε με έμφαση πως όλα όσα του αποδίδουν δεν είναι αλήθεια, αλλά πρόκειται για ένα κατασκεύασμα εκ μέρους των παιδιών του.

 

Νωρίτερα, ένορκοι και δικαστές πάγωσαν, όταν η ενήλικη πλέον θετή κόρη του ζευγαριού, προχώρησε σε σοκαριστικές αποκαλύψεις. Μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ζευγαριού, αλλά και για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τότε που έμειναν στην Αγγλία. Εξίσου φορτισμένο ήταν το κλίμα όταν κατέθεσε και το μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι της οικογένειας, το οποίο περιέγραψε σκηνές βίας που έζησε στο σπίτι της οικογένειας στον Ταυρωνίτη Χανίων.

 

Για την ανακούφιση που αισθάνονται τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας που με εισαγγελική απόφαση φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού, μίλησε και η ψυχολόγος της δομής.

 

Φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε όμως και η κατάθεση φίλης της ενήλικης κόρης, που περιέγραψε το ευκατάστατο ζευγάρι ως εξαρτημένο από το αλκοόλ.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μία μόνο ήταν η μάρτυρας υπεράσπισης και πρόκειται για την αδελφή της συζύγου του κατηγορούμενου, η οποία δήλωσε την αγάπη και την στήριξη της στον 56χρονο Βρετανό.