Καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων

16.25
Για αδικαιολόγητη ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων καταγγέλλει τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Σε δημόσια επιστολή που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σημειώνει ότι:
“Με λύπη και οργή διαπιστώσαμε αυτό που υποψιαζόμασταν, ότι δηλαδή ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΕΔΗΧ, εμπαίζουν τον Εμπορικό σύλλογο και τα μέλη του σε σχέση με τις μουσικές εκδηλώσεις που είχαν συμπεριλάβει στο εορταστικό πρόγραμμα μετά από πρόταση μας.  
Ας δούμε το χρονικό όμως:
Από αρχές Νοέμβρη είχαμε ζητήσει ραντεβού με την αντιδήμαρχο πολιτιστικών Κα Περράκη με σκοπό να ενημερωθούμε για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν για την εορταστική περίοδο αλλά και να καταθέσουμε και τις δικές μας προτάσεις όπου θα λειτουργούσαν συμπληρωματικά στο  πρόγραμμα.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, το αίτημα μας στην αρχή χάθηκε ( το ξανακάναμε), μετά αναβλήθηκε και εν τέλει η συνάντηση έγινε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου.
Στην συνάντηση εκείνη με την Κα Περράκη, παραβρέθηκε και η πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ Κα Κωτσάκη μιας και όπως ενημερωθήκαμε η ΚΕΠΕΔΗΧ είχε αναλάβει τις εκδηλώσεις.
Αφού μας παρουσίασαν το πρόγραμμα που είχαν υπόψιν τους να υλοποιήσουν και το οποίο συμπεριελάμβανε μόνο μία μουσική εκδήλωση σε εμπορικό σημείο της πόλης και συγκεριμένα στον Κάτωλα, τους καταθέσαμε και τις δικές μας προτάσεις για άλλες τέσσερις εκδηλώσεις στις οδούς Τζανακάκη, Παπανδρέου, Αποκορώνου και Χ’Γιάνναρη.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα συμπεριελάμβαναν μουσική από DJ και κεράσματα με σκοπό να υπάρξει επαφή ανάμεσα στον κόσμο και τους καταστηματάρχες και να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα στην αγορά. Σημειωτέον δε, ότι για τις εκδηλώσεις αυτές είχαμε ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότηση τους κατά το ήμισυ από το ΕΒΕΧ και την υλοποίηση αυτών θα αναλαμβάναμε εμείς ως Εμπορικός σύλλογος.
Η Κα Κωτσάκη μας απάντησε ότι ναι μεν είχαν οικονομικό στένεμα αλλά θα έβρισκαν  τρόπο να συμβάλλουν, εάν όχι με χρήματα τότε ενδεχομένως με την προσφορά  ηχητικών η  κερασμάτων που θα αντιστοιχούσαν στην ανάλογη δαπάνη και ότι θα μας απαντούσαν σύντομα για αυτό.
Λίγες ημέρες μετά, επικοινώνησα πάλι με την Κα Κοτσάκη οπού μου είπε να μην ανησυχώ και ότι οι εκδηλώσεις θα συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στο πρόγραμμα. Πράγματι την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις ήταν μέσα χωρίς όμως να αναφέρονται ως συνδιοργανωτές ο ΕΣΧ και το ΕΒΕΧ που θα υλοποιούσαν και θα χρηματοδοτούσαν (κατά το ήμισυ) τις εκδηλώσεις. Σε τηλεφώνημα μας την επόμενη μέρα, η Κα Κωτσάκη μας ενημέρωσε αρχικά ότι τα χρήματα δεν θα μας τα δώσουν γιατί λέει δεν επιχορηγούν συλλόγους ( επισημαίνω και πάλι ότι δεν ζητήσαμε χρήματα ως σύλλογος αλλά να αναλάβουν κάποιες πληρωμές) και ότι υπήρξαν φωνές στο συμβούλιο της ΚΕΠΕΔΗΧ ότι θα κάναμε την πόλη σκυλάδικο!!! Εναλλακτικά υπήρξε η πρόταση από το συμβούλιο της ΚΕΠΕΔΗΧ, να δοθούν τα χρήματα σε σχολικές μπάντες ώστε να ενισχύσουν και τα σχολεία. Της απαντήσαμε ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν είχαμε πρόβλημα, ας τις έκαναν μόνοι τους τις εκδηλώσεις αρκεί να γινόταν.
Λίγο πριν κλείσουμε την συνομιλία όμως, συνεργάτης της Κας Κωτσάκη την ενημέρωσε ότι δεν κατάλαβε καλά(!) και ότι ούτε τα χρήματα για σχολικές μπάντες είχε εγκρίνει το συμβούλιο της ΚΕΠΕΔΗΧ! Στην απορία μου για το τι θα γίνει τελικά, μου απάντησε ότι αφού τις έχουν βάλει στο πρόγραμμα, θα βρουν τρόπο να τις κάνουν.
Με λίγα λόγια, δεν χρειαζόταν ούτε την πρακτική βοήθεια από τον ΕΣΧ αλλά ούτε και τα χρήματα από το Επιμελητήριο.  Το αποτέλεσμα όλων αυτών, δυστυχώς το διαπιστώσαμε σήμερα Σάββατο 20/12/14 όπου η προαναγγελθείσα  μουσική εκδήλωση στην οδό Τζανακάκη δεν έγινε ποτέ (χωρίς φυσικά να έχουμε καμία ενημέρωση για την ακύρωση της).  
Αγαπητέ Δήμαρχε, Κα Περράκη και Κα Κωτσάκη, γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση την Κυριακή 20/12 θα πραγματοποιηθεί μιας και ήταν εξ αρχής στο πρόγραμμα και σας καλούμε ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες τέσσερις εκδηλώσεις που έχετε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σας και που υλοποίησαμε με την περυσινή Δημοτική αρχή χωρίς κανένα πρόβλημα.  
Καλές γιορτές.
ΥΣ. Κα Κωτσάκη δεν θέλoυμε να δημοσιοποιήσουμε την σημερινή τηλεφωνική συνομιλία μαζί σας γιατί στερείται σοβαρότητας και σας εκθέτει…”.