Κατάληψη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν πήγαν οι αγρότες στο Τελωνείο στα Χανιά

07.56

Από τις 6:30 το πρωί οι αγρότες προχώρησαν στην κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι αγρότες όπως είχαν αποφασίσει την προηγούμενη εμβδομάδα σε παγκρήτια σύσκεψη του συντονιστικού τους οργάνου, υλοποίησαν τον αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στα Χανιά, δεν έκαναν κατάληψη στο Τελωνείο.

Στο Ρέθυμνο προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη στην εφορία και καθημερινά θα αποφασίζουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Στο Ηράκλειο προχώρησαν σε αντίστροφες κινητοποιήσεις από αυτές των Χανίων, δηλαδή είπαν ναι, στον αποκλεισμό του Τελωνείου και όχι, στην Τράπεζα της Ελλάδος όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα μείνουν στο Τελωνείο μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα στο μπλόκο στο ύψος των Μαλλίων προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, με το ενδεχόμενο σήμερα να αποχωρήσουν από το μπλόκο.
Όλοι πάντως στρέφονται σε μια μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αγροτών:

“Μετά και τον αναμενόμενα προσχηματικό διάλογο και της παραπλανιτικές αναεξαγγελίες της κυβέρνησης,χωρίς να ληφθούν υπόψιν κατ’ελάχιστον οι προτάσεις των Αγροτών, ουδεμία άλλη επιλογή έχουμε,παρά την αέναη σύγκρουση με όποια κυβέρνηση αποδομή τα ελάχιστα κεκτημένα των φτωχών Αγροτών,Εργατών και άλλων επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας. Δεν θα συναινέσουμε ΠΟΤΕ,ο αληθινός πλούτος του πρωτογενή τομέα και ο ιδρώτας μας να εκχωρηθεί στους διεθνής τοκογλύφους.

Αυτοί που χρέωσαν την χώρα(τράπεζες,μεγαλοεργολάβοι,μιζαδόροι κ.τ.λ.),αυτοί να πληρώσουν. Εμείς τα χρέη μας τα πληρώνουμε όπου και αν είναι αυτά.

Ενημερώνουμε δε την κυβέρνηση ότι στο ασφαλιστικό  και το φορολογικό των αγροτών,το θέμα για μας δεν είναι πόσα χρειάζονται,αλλά πόσα μας μένουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.”