Καταπολέμησε τα μυρμήγκια στο σπίτι με 5 κινήσεις

17.25

  Είναι γεγονός ότι με την έλευση του καλοκαιριού κάνουν την εμφάνισή τους πληθώρα ανεπιθύμητων ζωυφίων στο σπίτι μας που μας κάνουν τη ζωή πολύ πιο δύσκολη. Πολύ συχνά μέσα σε αυτούς τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες» συμπεριλαμβάνονται και τα μυρμήγκια, τα οποία συνηθίζουν να δημιουργούν φωλιές κυρίως στην κουζίνα μας. Και μπορεί σφραγίζοντας τα τρόφιμά μας να καταπολεμούμε κάπως το πρόβλημα, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί μοναδική λύση. Ακολούθησε τους παρακάτω τρόπους και απαλλάξου από τους ενοχλητικούς «εισβολείς» του καλοκαιριού.

1.Χρησιμοποίησε κανέλα
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να χρησιμοποιήσεις κανέλα σε σκόνη τοποθετώντας την στις πόρτες και τα παράθυρα. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις με αιθέριο έλαιο κανέλας στις περιοχές από όπου μπαίνουν, το οποίο θα τα κρατήσει μακριά.

2.Καθάρισε με ξύδι
Η χρήση του ξυδιού είναι σίγουρα πολύ απλή λύση για να εξουδετερώσεις τα μυρμήγκια. Φτιάξε ένα μίγμα με νερό και ξύδι και χρησιμοποίησέ το για να καθαρίζεις τους πάγκους της κουζίνας και το πάτωμα. Σύντομα θα δεις τα μυρμήγκια να εξαφανίζονται!

3.Ρίξε καυτό νερό
Πολύ βασικό βήμα είναι να ανακαλύψεις τη φωλιά τους και να ρίξεις καυτό νερό σε αυτή προκειμένου να τα σκοτώσεις όλα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού μέσα στο νερό.

4.Σχεδίασε με κιμωλία
Και ναι, ήρθε η ώρα να… δημιουργήσεις. Ζωγράφισε μια γραμμή με κιμωλία και τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να τη διασχίσουν. Μπορείς επίσης, να χρησιμοποιήσεις κιμωλία σε σκόνη σχηματίζοντας μια γραμμή γύρω από τις εισόδους που μπαίνουν.

5.Βάλε ζάχαρη και σόδα
Τα μυρμήγκια διαθέτουν έναν τύπο όξινης ουσίας πάνω τους τον οποίο χρησιμοποιούν για προστασία, αλλά εσύ μπορείς να το εκμεταλλευτείς ως όπλο εναντίον τους. Τοποθέτησε ένα απλό μίγμα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας σε παράθυρα και άλλες στρατηγικές θέσεις. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα όμως, θα καταφέρεις να τα εξαφανίσεις.

Πηγή: http://www.queen.gr