Η κατάρα του Ramsey συνεχίζεται: Πέθανε ο «Professor Snape» Alan Rickman

13.54

Ο άνθρωπος που γνωρίσαμε μέσα από το Die Hard, αλλά καθιερώθηκε ως καθηγητής Snape από το Harry Potter έγινε άλλος ένας στο θανατικό του 2016.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχει αρχίσει να παίρνει η κατάρα που συνοδεύει τον ποδοσφαιριστή της Arsenal Aaron Ramsey, ο οποίος κάθε φορά που πετυχαίνει γκολ μας κάνει spoiler για τον θάνατο ενός διάσημου. Αυτή τη φορά ήταν ο Alan Rickman, που καθιερώθηκε ως καθηγητής Snape από το Harry Potter, που πέθανε, σε ηλικία 69 ετών.

Το 2016 έχει μπει με τον χειρότερο τρόπο για τον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού μετά τον Lemmy, τον David Bowie και κάμποσους ακόμα θανάτους, αυτή τη φορά στόχευσε τον Alan Rickman, ο οποίος άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή ύστερα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του. Η ηλικία θανάτου του είναι ίδια με τους προαναφερθέντες τραγουδιστές, οπότε μπορούμε και επίσημα να μιλάμε για το «κλαμπ των 69», μετά το «κλαμπ των 27», που αναφέρεται στους τραγουδιστές που στα 27 τους έφυγαν από τη ζωή.

Ο Rickman ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς ηθοποιούς της τελευταίας 30ετίας και το πρώτο του μεγάλο βήμα το έκανε με τον ρόλο του Hans Gruber στο πρώτο Die Hard, σε ηλικία 41 ετών, και ακολούθησε η συμμετοχή στο Robin Hood και ο Rasputin σε σειρά του HBO. Από το 1999 κι έπειτα όμως ένας ήταν ο ρόλος που έμελλε να τον σημαδεύσει. Ο καθηγητής Snape, ο άνθρωπος που έδωσε την ζωή του για τον Harry Potter, ήταν το μεγαλύτερο milestone του στον κινηματογράφο, ενώ είχε τρομερές ερμηνείες στο θεατρικό σανίδι, με αξιομνημόνευτη αυτή του Μάρκου Αντώνιου στο Αντώνιος και Κλεοπάτρα στο θέατρο Olivier του Λονδίνου, μαζί με την Helen Mirren.