Καταστηματάρχες Σπλάντζιας: “Κάθε πρωί βλέπουμε ποιος έπεσε θύμα διάρρηξης ή βανδαλισμού. Που είναι οι αρχές”;

08.26

Στο αμήν έχουν φτάσει οι επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Σπλάντζιας στα Χανιά.

 

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σε κατάστημα δερμάτινων ειδών στην οδό Δασκαλογιάννη. Το πρωί ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης ότι άγνωστοι δράστες, έχουν βάψει με κόκκινη και πράσινη μπογιά όλη τη βιτρίνα του καταστήματος. Η ενέργεια τους αυτή έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και οι δράστες φορούσαν κουκούλες.

 

Ο ίδιος δε μπορούσε να πιστέψει ότι για άλλη μια φορά ήταν η σειρά του, καθώς τις προηγούμενες μέρες του έσπασαν και τις γλάστρες για να κάθονται όπως είπε εκείνοι που περιμένουν τη σειρά τους για να πάρουν το συσσίτιο από την κοινωνική κουζίνα.

Στη βιτρίνα του καταστήματος είχαν γράψει και σύνθημα, με την υπογραφή των αναρχικών. Ο ιδιοκτήτης έχει αγανακτήσει και σε δηλώσεις του, άσκησε σκληρή κριτική σε αστυνομία και δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή και κάποιοι δρουν ανεξέλγκτα. Καταγγέλλουν ότι μετανάστες τσακώνονται συνεχώς μπροστά τους και πολλές φορές τραβούν και μαχαίρι, τρομάζοντας τους περαστικούς αλλά και τους ίδιους, δημιουργώντας ένα καθεστώς ανασφάλειας.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου, 5 καταστηματάρχες της περιοχής είδαν τα μαγαζιά τους σπασμένα και διαρρηγμένα.

Άγνωστοι δράστες είχαν μπει μεταξύ άλλων σε κομμωτήριο, όπου αφού έσπασαν τη τζαμαρία αφαίρεσαν από το ταμείο λίγα χρήματα που υπήρχαν μέσα, ενώ από κρεοπωλείο, αφού άνοιξαν την πόρτα με λοστό (αρχική φωτό) αφαίρεσαν από μέσα 9 κιλά μέλι!

 

Θα ζήσουμε άγριες καταστάσεις λένε οι επιχειρηματίες αν πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.