Κατατέθηκε στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Χανιά

11.04

Ο φάκελος που ετοίμαζε η Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, σχετικά με τους υπεύθυνους για τη μη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στα Χανιά, έχει ήδη κατατεθεί στον Εισαγγελέα και ξεκινά πλέον και επίσημα, η διερεύνηση της υπόθεσης.

H ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Διαβιβάστηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, από τον γγΑ Συναδινό Ιούλιο, προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, φάκελος που αφορά την υπόθεση του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων.

Το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων, του οποίου η κατασκευή κόστισε 5 εκατομμύρια ευρώ, από το 2009 δεν λειτούργησε ποτέ.

Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς έμεινε μετέωρο έως το 2014 μεταξύ ΓΓΑ, Πολυτεχνείου Κρήτης και Δήμου Ακρωτηρίου και Δήμου Χανίων, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκληματική λεηλασία και φθορές που το έχουν καταστήσει ερείπιο.

Για αυτή την περίπτωση, αλλά και για πολλές ακόμα ανά την Ελλάδα, με εντολή του γγΑ σχηματίζεται φάκελος για να αποσταλεί άμεσα στο σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων είτε της ΓΓΑ είτε άλλων εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων».