Κατέπεσε η εγκληματική οργάνωση για το ιδ. Γηροκομείο στα Χανιά – Αποφυλακίζονται οι 4

15.47

Το 18μηνο φυλάκισης παρέρχεται στις 7 Αυγούστου των δύο ιδιοκτητριών της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά και των δύο γιατρών, ενός γενικού και ενός ψυχιάτρου και έτσι αναμένεται η αποφυλάκιση τους στις αρχές Αυγούστου. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με τον έναν εκ των δικηγόρων της μητέρας και κόρης, στις οποίες ανήκει η δομή.

 

Ο κ. Ρουσσόπουλος τονίζει ότι η προφυλάκιση τους ήρθε υπό την πίεση των μέσων ενημέρωσης και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στην πορεία κατέπεσε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως οι κατηγορίες που βαραίνουν κυρίως τους 4 από τους 7 κατηγορούμενους είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελούμενη με πράξεις με παραλείψεις, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία καθώς οι ηλικιωμένοι υποσιτίζονταν ενώ και οι συνθήκες προσωπικής τους υγιεινής ήταν ακατάλληλες, στους γιατρούς αποδίδονται κατηγορίες και για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων που κατέστειλαν τους φιλοξενούμενους, ενώ στη δικογραφία γίνεται λόγος και για εξαπάτηση ηλικιωμένων με σκοπό την υφαρπαγή της περιουσίας τους.

Συνολικά 35 ηλικιωμένοι φέρεται πως έχασαν τη ζωή τους λόγω των ακατάλληλων συνθηκών μέσα σε 12 χρόνια από τον Μάιο του 2009.

Η αποφυλάκιση των 4ων θα γίνει υπό όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας κάθε μήνα στην αστυνομία,  με τον κ. Ρουσσόπουλο να αναφέρει ότι η κόρη ιδιοκτήτρια της δομής θα είχε από πέρυσι αποφυλακιστεί αν δεν αντιδρούσε ο Ανακριτής με την απόφαση της Εισαγγελέως.

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι να οριστεί το δικαστήριο και εκδοθεί η απόφαση που θα κρίνει αν θα επιστρέψουν στα κελιά τους ή όχι.