Καθηγητές από την Αμερική και την Ελβετία στη διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης; Υποψήφια και μια επιχειρηματίας στην Ψυχαγωγία

17.25

Παρά τις αντιδράσεις των φοιτητών προχωρούν οι διαδικασίες από το Πολυτεχνείο Κρήτης για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τα Συμβούλια Διοίκησης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχονται να αντικαταστήσουν τις Συγκλήτους που μέλη τους είχαν αποκλειστικά ακαδημαϊκούς του εκάστοτε ιδρύματος. Τώρα οι θέσεις ανοίγουν για ακαδημαϊκούς σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, αλλά και επιχειρηματίες, οικονομολόγους και οποιονδήποτε εκφράσει ενδιαφέρον.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα, όπου 16 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 5 θέσεις στη διοίκηση του ιδρύματος. Ανάμεσα τους διακρίνουμε μία υποψήφια διδάκτορα του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, Οικονομολόγους και καθηγητές από πανεπιστήμια της Αμερικής, στο Οχάϊο, το Χιούστον και το Μπάφαλο, δύο καθηγητές από τη Λωζάνη της Ελβετίας και άλλους από τη Βρετανία και το Βέλγιο. Υποψήφια για το πολυτεχνείο Κρήτης είναι και μία επιχειρηματίας στον τομέα Ψυχαγωγίας, Ψηφιακών Μέσων και Πολιτισμού, ενώ ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητα του.

Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς βλέπουν ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα θα χάσει με αυτές τις αλλαγές τον δημόσιο χαρακτήρα της και φοβούνται ότι στο άμεσο μέλλον θα σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν χρήματα.