Καθημερινές αποχές στα Δικαστήρια Χανίων από τους υπαλλήλους

17.23

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι προχώρησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι στα Χανιά οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση και συγχώνευση δικαστηρίων που προβλέπεται στην αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη. Εκτός από την τετράωρη στάση καθημερινά από χτες Τρίτη απέχουν από τα καθήκοντα τους από τις 9 έως τις 11 το πρωί και στις 28 του μήνα θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του κλάδου.

Ο νέος δικαστικός χάρτης δε θα έχει κανένα όφελος στην απονομή της δικαιοσύνης λένε οι δικαστικοί, κρίνοντας ότι το μόνο που θέλει το Υπουργείο είναι να εισπράξει τα χρήματα από το σχέδιο που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι δικαστικοί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις καθώς θα κληθούν οι ίδιοι να στελεχώσουν τις υπηρεσίες χωρίς προσλήψεις για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Τέλος, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Χανίων, εκφράζει την ανησυχία του για το αν όντως δε θα συγχωνευτεί το Εφετείο Χανίων καθώς το μόνο που υπάρχει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ, είναι προφορικές δεσμεύσεις.