Κλείνει ο ΒΟΑΚ από Γούβες έως Χερσόνησο

05.34

Μπορεί ο δρόμος της Μεσαράς να…καρκινοβατεί, αλλά υπάρχουν κι έργα που έστω και μετ? εμπόδιων θα προχωρήσουν! Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διπλού κλάδου Γούρνες-Χερσόνησος που παρά την στάση πληρωμών που στην ουσία έχει κάνει το Δημόσιο, τα προβλήματα με το ΕΣΠΑ, φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» σε πιο γρήγορους ρυθμούς! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες θα αποφασιστεί και το κλείσιμο της εθνικής οδού για να κάνει ο ανάδοχος «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ ? ΕΚΤΕΡ ΑΕ ? ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ ? ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ» πιο γρήγορα τις εργασίες!

Πρόκειται για 9 σχεδόν χιλιόμετρα δρόμου που όταν ολοκληρωθούν θα καταστήσουν ακόμη πιο ασφαλή της διαδρομή προς στη Χερσόνησο καθώς θα έχουμε ένα πλήρη κλειστό αυτοκινητόδρομο από και προς το Ηρακλειο. Κι να όλα πάνε καλά τους επόμενους μήνες το έργο θα ολοκληρωθεί!

«Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχουμε, αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση ο δρόμος αυτός με τη Μεσαρά» λέει ο προϊστάμενος των συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης που επιβεβαιώνει ότι έχει ζητηθεί από την Τροχαία να κλείσει τους χειμερινούς μήνες το δρόμο.

«Πρέπει να τρέξει το έργο αυτούς τους μήνες. Έχουμε ζητήσει από την Τροχαία να πάρει την απόφαση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνουμε και μια σύσκεψη για τις λεπτομέρειες» λέει ο κ.Αγαπάκης ο οποίος τονίζει ότι οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι ο φόρτος που θα πάρει ο παλιός δρόμος από τη διακλάδωση των Γουβών μέχρι τη διακλάδωση Χερσονήσου θα είναι ο αντίστοιχος του Καλοκαιριού.

«Κι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Από το Νοέμβριο ως το Φεβρουάριο αρχές Μαρτίου για να προχωρήσουν οι εκσκαφές και τα χωματουργικά» αναφέρει ο κ.Αγαπάκης που τονίζει ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί , αλλα εκκρεμούν όπως είναι αρχαιολογίες κλπ, αλλά το κυριότερο είναι τα…χρήματα.

«Ελπίζουμε ότι με το ξεκαθάρισμα του ΕΣΠΑ θα έχουμε και κανονική χρηματοδότηση, αυτό είναι και το βασικότερο» λέει ο προϊστάμενος του ΟΑΚ.

Θυμίζουμε ότι ανάδοχος του έργου είναι η  Κ/Ξ «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ ? ΕΚΤΕΡ ΑΕ ? ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ ? ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ» που πήρε  το έργο με έκπτωση 13% και ποσό προσφοράς 46.264.768,75 ευρώ, πλέον 10.640.896,81 ευρώ για ΦΠΑ, δηλαδή σύνολο οικονομικής προσφοράς : 56.905.665,56 ευρώ.

Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται :

-Πλήρης κατασκευή αρτηρίας με διατομή διπλού κλάδου πλάτους 21,60 μ. ? 30 μ. με διαχωριστικό στηθαίο στην μέση, από τον Α/Κ Γουρνών έως και τον Α/Κ Καστελλίου, σε συνολικό μήκος 9,1 χλμ

-Αναβάθμιση των Α/Κ Γουρνών και Καστελλίου στην περιοχή Χερσονήσου

-Κατασκευή παράπλευρου ? οδικού άξονα συνολικού μήκους 9 χλμ

-Αποκατάσταση καθέτων και παραλλήλων οδών και σύνδεση αυτών με το υφιστάμενο δίκτυο σε μήκος 5,5 χλμ.

-Κατασκευή 4 γεφυρών συνολικού μήκους 548 μ

-Έργα διόδευσης των απορροών του δικτύου αποχέτευσηςΣυστήματα αναχαίτισης οχημάτων (Σ.Α.Ο.)

-Τοποθέτηση ηχοπετασμάτωνΚατασκευή ηλεκτροφωτισμού στους Α/Κ και στις μεγάλες γέφυρες.[/*]

-Φυτοτεχνικές εργασίες

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com