Κλείνουν οι αγρότες την εθνική στα Μ. Χωράφια – Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις

16.29

Στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Χανίων, κατεβαίνουν στον ΒΟΑΚ για να κλείσουν τον δρόμο στο ύψος των μεγάλων Χωραφιών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει στο Αμήν με τις αυξήσεις σε ζωοτροφές και λιπάσματα και μέσα στην όλη ακρίβεια, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν δώσει ραντεβού στον κόμβο των Μουρνιών για να συζητήσουν τους τρόπους διαμαρτυρίας τους καθώς θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Αύριο το απόγευμα θα συναντηθούν και με τους συναδέλφους τους στο Ρέθυμνο για να συναποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες θα παραμείνουν στα Μεγάλα Χωράφια και θα κλείνουν τον δρόμο κατά διαστήματα για τους οδηγούς οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί τις καθυστερήσεις λόγω των έργων αντιστήριξης των πρανών, που εκτελούνται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών στο Πέρα Πλατάνι.

Ακόμα και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με τη μείωση του ΦΠΑ από το 13 στο 6% στις ζωοτροφές, αυτό δε φάνηκε στην τσέπη των κτηνοτρόφων αφού η τιμή στο σακί δεν έπεσε, ενώ και οι ασθένειες στις καλλιέργειες κλείνουν το μάτι της φτώχειας στους αγρότες.