Έκλεισε μετά από 23 χρόνια η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ

10.22

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές αν και όλοι έλπιζαμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα προέκυπτε κάποια λύση, με την είσοδο κάποιου επιχειρηματία που θα αναλάμβανε τις τύχες του καναλιού. Όμως αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό.

Η “Τηλεόραση Κύδων” που ξεκίνησε να εκπέμπει στις 30 Ιανουαρίου του 1993, ένα από τα ιστορικά τηλεοπτικά κανάλια της Κρήτης, βάζει λουκέτο.

 

Μετά από 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το μεσημέρι της Κυριακής έπαψε να εκπέμπει πρόγραμμα.

 

Την Παρασκευή είχαν ήδη αρχίσει οι απολύσεις του προσωπικού και η απόδοση της πρώτης δόσης της αποζημίωσης, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολύσεων εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

27 άτομα βγαίνουν στην ανεργία σε μια ασφυκτική περίοδο ειδικά για τον κλάδο της ενημέρωσης.
Η Τηλεόραση Κύδων δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία Χανιωτών επιχειρηματιών. Παρά τα μεγάλα ποσά που ξοδεύτηκαν τόσο από τους επιχειρηματίες όσο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η επιβίωση του σταθμού αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό οι ζημιές πλησιάζουν τα 3.000.000 ευρώ.

 

Μετά το μαύρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά

Πολλοί ήταν εκείνοι που μέσα από τα social media σχολίασαν το γεγονός εκφράζοντας έτσι την συμπαράστασή τους.

 

O Γενίκος διευθυντής της “ΝΕΑ” τηλεόρασης Κρήτης,  Γιώργος Παπακωνσταντής μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook εξέφρασε την λύπη του.

 

Ενώ και η παρουσιάστρια της εκπομπής Στο Κοκκινο Γωγώ Καλληδονάκη έγραψε στο FB